Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 3, 2014

#throwback Penang mali.. Penang Penang mali....

Preparation :

Logistic - Guna Kereta aku - masing2 malas nak bawak kete, yang mengalah, akuleee.. haha


Accomodation - Hazel bayar - Petronas Staff Apartment, Batu Feringghi. tersangat lah murah.. RM25 per room per night.

Friday :


Back from KLCC go to LRT Station, Gombak sebab aku park kereta kat sane. Then from there drive straight to Penang. Bertukar tukar driver. First aku then kaktihah. Tiba di apartment dalam pukul 12 malam lah jugak. 





Terasa kruk kruk perut kelaparan and decided nak makan Nasi Kandar Beratur famous yang open midnight until 5am tuh je. Nak rasa gaklah kesedapan nasi kandar tuh.. lol.. tapii......errrmmmmm...... Pastuh balek hotel then tiduuuuurrrrr............






Saturday :


Bermulalah perjalanan sekumpulan pelancong pingitan.
Pepagi bangun pukul 6.30 semata2 nak queue bilik air.
Aku terpaksa bangun paling awal sebab yang lain semua ahkak2 senior =.= nak bangun lewat.. zzzzzz. Bangun siap2 nak berjalan!
Itenerary dah disetelkan oleh kaktihah... So... Agenda semua mantop and in planninglah..

First agenda : Naek cable car to Bkt Bendera.


Tapi sebelum tuh, kita minum duluuuuuuuu......... huhu... bekpas kat mamaklah dah nama lepak penang kan?. 



Time nak pergi Bkt Bendera tuh sesat lah pulak.... zzzzz.. Dengan menggunakan kebijaksanaan dan keemoan masing2, tibalah juge kami di destinasi yang dituju.

Tiket die : RM8 per person
Style naek cable car ni..! laju... tp malas nak berebut masuk sebenarnye macam lrt. Kalau xdapat tmpt duduk, berdirilah jawabnyeee... tp xpeleee... viewww cantekk....Takde pe sangat pon atas tuh, yang best just ade teropong which is kitorang guna pon xde gunenye sebab time tuh jerebuss.... zzz tapi sojuklahh.. huuu.. kitorang tawaf sat top of the hill tuh then turun... 


Snap sikit pic menunggu Cable Car





Second agenda : 3D art museum

3D Artmuseum die lagi besar daripada the one kat I-city Shah Alam tuh.
Tapi mak aiiiiii ramai gilos orang.. Berpoluh ketiak nak snap pic as well as posing =,=











Third Agenda : Lepak makan pasembor kat Gurney Drive


Oh ini aktiviti paling awesome! Pasembor penang takde sape boleh lawan..
Pinggan besar pon boleh tapau licinlah lah!!! OMG!!! nak gi penang lagi!!!
Highly recommended Pasembor Penang!!! huhuhu... selain pasemboq, kitorang rasa laksa penang jugak and char kuey teow.. Laksa die heaven gak... charkueyteow bese2 jeleee...









Fourth agenda : lepak pantai belakang hard rock hotel


Kitorang punye apartment ni berdekatan je ngn hard rock hotel..
Disebabkan antai belakang apartment kitorang macam loser, kitorang berjalan kaki lebih sikit ke belakang hard rock hotel. Awesome! Macam2 ade..... Ade aktiviti menunggang kuda di pantai, parasailing, banana bot, jetski... Happening lahh.. Kitorang buat ape? duduk je menikmati view.. lol.. Malas nak bazir duit..



Fifth agenda : dinner dengan orang keje penang.



Saje je ajak kawan lama lepak sama. Kebetulan dia keje sini.. Kitorang dinner kat tempat mahal gak r, exclusive sikit.. Nak ganti dinner nasi kandar beratur yang tak sedap sangat tuh.. Pelita kat KLCC lagi sodap rasanye.. huhu.. Then balek tuh, singgah 7eleven beli cereal ngn milo nak buat breakfast esok rancangnyeee lee..

Sunday


Bangun pagi.... ofcourse aku lagi awal... zzzzzzzzzzz.. boleh ternak eyebag ni.. lol.. Pas mandi sediakan breakfast sikit2 untuk senioritaaaaasss niii... Last2 tak makan sangat pon orang2 diet niii... buat ponek ajo..

First agenda : This is the peak of the Penang events


Berbasikal di Penang! Oh ini pengalaman paling paling terpaling menarik!
HUHU..... Duit labur dalam : RM10 kut per use. Tak berapa pasti.. tapi murah lah... Pusing2 carik wall artwork yang sangat2 creative and SELFIE.... Agak2 sampai pukul 12 jugak lah kitorang nek basikal mengharung jalan raya sebenar which is agak horror r untuk aku yang tak pernah diizinkan nek moto ni.. Kebalkan diri keraskan hati jeleeeeeee...Dah pukul 12 tengahari tuh dah agak2 abes selfie and matahari pun memang tegak atas kepala, which is panas gilos....
Naseb baek ade angin pantai...















Second agenda : Lunch di tepi pantai yang indah~~


Layan pasembor lagi!!! Sedap sedap sedap sedap indahnye tak terkata!!!!!!! Haha.............Makan mee sotong jugak which is aku rasa biasa jeee...







***

Then kitorang balik hotel, mandi wangi2 siap2 berkemas packing checkout semua balek KL!!!!

Notakaki perhargaan untuk driver-driver sekalian.... Thanks a lot for :


1. Hazel yang drive all the way from Pulau Pinang, Jambatan Pulau Pinang and straight to KL! huhuhu.. then tukar aku jadik driver nak menghantor sorang2 penumpang ni balek... huhu

2. And sepanjang duduk Penang, KakTihah yang drive kereta.. Kesian die kepenatan drive as well as menggunakan otak die untuk agenda planner.

3. Kak Diltopagalhai pon drive gak masa pusing2 nak balek hari Ahad tuh...

Okeh2 Sekian coret2 Penang.. Masa ni Sarahchantek tak join, dia lepak offshore.... Till next time! 


Cheers!

2 comments:

Anonymous said...

Itu periuk kera pose mmg stail haha
-chipsmore ;*

eeqa~ said...

Alaaaa chipsmore....
Pic i x semat keee??? :P

Shareaholic!