Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 4, 2012

Kite festival @Bintulu 2012

Hello..

Nak story the chronology aku pegi kite festival which is held in Bintulu... Kitorang dapat info ni daripada Internet lah.. Almaklumlah... Tourist.. Hanya bergantung kepada maklumat di hujung jari.. Kehkeh..

The date :

The people :

5 of us.. 3guys, 2 girls.. Tapi sebelum depart, of course kita kena MAKAN dulu... Heheh... Isi perut sebelum menghadapi 3hours journey :) bagi mental up sikit.. Hoooo...

The journey :

After breakfast.. Kita layan so-called-highway Sarawak .. Miri - Bintulu (3hours journey).. Sangat-sangat adventure okay? Jalan tar lobang lobang, naik bukit turun bukit, ada jalan tak siap, banyak jalan separa siap, lori besar kicik depan belakang, view sama sepanjang perjalanan (kiri kanan pokok).. Nak lagi menarik, petrol station kat sini tak bukak 24 hours.. Malam je tutup.. And jarak antara petrol station A ngan B tersangatlah jauh. So, tips memandu jarak jauh di Sarawak : RANCANG PERJALANAN ANDA. Huuuu


Upon arrival at Bintulu, which is near to bintulu airport (the old one) kitorang nampak banyak khemah2 putih Jom Heboh. And nampak banyak benda colorful terbang-terbang... Yeah! da sampai!

Angin sangat kuat and langit pun macam gelap semacam.. Oh damn! Tak kan nak sia-sia kan perjalanan 'awesome' kitorang tadi? Ah.... Gamble je... Layan je rintik2 rahmat Tuhan ni... Hoooo.....

The activity

Lepas tuh kami isi perut lagi.... Mahal gila okay? Bayangkan nasi goreng USA sampai RM12? Oh me gee... Huhuhu.... Kenyang perut.. Suka Hati.. Kenyang mata tengok layang-layang.. Kita balek :) which is sudah malam... Penat.... Huuuu

Brunei! Wait for me! :)
 

2 comments:

cindir-rela said...

nak ikut pegi brunei laaaaa!!!

eeqa~ said...

Jum!!! Let's go! 40mins away from Miri! ;)

Shareaholic!