Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 21, 2011

Aku coret

Sekarang aku telah masuk fasa baru. Fasa pekerjaan. Macam-macam benda baharu aku belajar. Lama jugak kan aku tak mengadap blog kesayangan aku ni. Sorry lah.. ambil masa sikit nak adapt dengan new environment, new time management, new career and so on. Basically, everything is new lah.

Thanks Allah :)

***


Makin aku membesar, macam-macam cerita aku dengar. Macam-macam ragam manusia aku lihat. Macam-macam gelagat manusia aku tahu. Yang baik, aku kagum. Yang sebaliknya, aku hanya mampu terdiam dan menggeleng kepala.


Betapa cepatnya manusia boleh berubah. Dari free hair kepada bertudung. Dari kaki surau kepada kaki kelab malam. Dari lembut lembut kepada sombong. Dari kawan kepada tak kawan. Dari tak penah ada nombor telefon kepada keluar makan bersama-sama. Semua kisah benar. Dan semua aku kena hadapi. Dunia ini realiti. So, FACE IT!


Sekarang mata aku semakin luas. Minda aku semakin berkembang dalam pelbagai aspek. Sebagai contoh, dulu aku anggap sexual harassment itu hanya mainan pejabat cabuk2, caokiak2 je. Rupa-rupanya pemangsa tidak pernah mengenal tempat untuk melampiaskan nafsunya. Kita yang ade peratus menjadi mangsa ini yang harus berwaspada setiap masa dan ketika. 


Lagi, dulu aku pikir, duit bukan segalanya. Iya, duit itu penting.. Tapi takkan berjaya mengubah manusia. Aku sangka semua itu hanyalah berlaku dalam drama, filem semata-mata... Aku silap sekali lagi.. Ia realiti. Jual maruah kerana duit. Jual cinta kerana duit. Jaja body kerana duit. Semua berlaku depan mata. Aku hanya mampu menelan air liur.


Banyak lagi aku nak share kat sini. Tapi.. it's been 10hours I'm here in the office.. Esok ade meeting besar lagi.. So, aku undur diri dulu.. Ade masa aku coret.


Chow :)

3 comments:

Hanafiah al Adiyat said...

waaahhh, tahniah dapat kerja,cayalah, alhamdulillah, at least tak pening macam aku nak cari kerja. kerja rerajin.

Ari said...

Kerja rajin-rajin baby! Jadi pekerja yang jujur, ok? ;)

I will always pray for you.

eeqa~ said...

hanafiah : thanks to you.. bagi kata-kata semangat kat daku :P

aryana : thanks darl.. always taw! :)

Shareaholic!