Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, November 2, 2011

Ok. aku chuak :'(

Bangun awal pagi. Rajin layan Subuh. Alhamdulillah..

Malas nak mandi terus ngadap laptop, entah ape nak buat pun tak taw.

Ralit punya ralit, tengok jam dah cecah jam 11 pagi. Bende-bende penting aku patut settle arini tertunggak macam tuh jer.

1. Bil air
2. Bil letrik
3. Pickup up pos laju which failed sent to me (as im on bed at that time*malas layan hon van poslaju* :P)
4. Cash deposit CIMB

Setelah tersedar dari lamunan, terus mandi, siap2, panas enjin kete. Next,grab house key, baru jer nak bukak pagar rumah, tibe-tibe aku nampak kelibat seseorang yang aku macam kenal. Dan kelibat itu yang aku paling tak nak tengok lagi-lagi bila aku sorang-sorang jaga rumah and sorang-sorang nak bukak pintu pagar. Dia adalah seorang john doe (aku taknak taw nama die) yang mempunyai hobi 'menghidu gam' (nauzubillah) yang kadang kala bermastautin di rumah kosong sebelah rumah aku.

Apa lagi, terus aku cancel niat nak bukak pagar, aku amek balek handbag dari dalam kereta, lalu bergerak masuk rumah. Tengah-tengah cuba meloloskan kunci grill, tiba-tiba aku dengar suara lelaki. "Akak...!Akak...!Akak...!" Ohh.. berdebau!

Dalam kenebesan (oh!rojak abes.), aku pikir dua jer, nak jawab ker tak nak. Manalah tahu dia nak mintak tolong ker, tanya apa-apa ker. Ermm... sambil-sambil bukak mangga tuh, aku pikir lama gak, Nak jawab ke tak? nak jawab ke tak? nak jawab ke tak? 

Ok... Aku decide BUAT BODOH jer.. Maaf.. Kalau kau berdarah-darah luka sana sini panggil aku pun, aku pikir banyak kali nak jawab ke tak. Aku sorang kut kat rumah. Haish :(  Masa aku kunci grill balek, aku jelingla kat luar nak tengok dia ade ke tak, iyelah, suara da takde. Omaigosh! Dia still tercegat berdiri kat depan pagar rumah aku. Berderau.

I wish my brothers were here. Esok diorang balek umah! Thank God!


Aku taw aku sorang jer yang buruk dalam ni. Takpelah. Bagi peluang adek-adek aku berhensem-henseman. heheh


Kesimpulan : Ok. Aku chuak :'(



3 comments:

aida azali said...

hensem nye adik akak.okbai :D

eeqa~ said...

haha.. gatal plak awaks :P

marilahberbaikbaik said...

aida azali cun juga, saya nak menggatal jugaks :D

Shareaholic!