Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 8, 2011

Cerita lama perlu dikenang

Baru sampai stok kut. Jasa pemilik iphone 2.

***

Topik : GPS

Honestly, aku memang tak reti nak ikut Garmin nieyh. Selalu confirm mende alah tuh menyesatkan aku dulu sebelum lead ke jalan yang benar. hoo.. Sebab tuh, kalau boleh aku kalau nak jejalan mane-mane aku pastikan aku tak bergantung kat Garmin semata-mata. mesti ade manusia betul yang lead punye.

Nak dijadikan cerita, adelah dua ekor rakan aku nieyh tak penah pegi MOSTI, lalu bergantung kat GPS semata-mata sebagai penunjuk jalan. Nah kau! SESAT! bukan sesat kijap-kijap..

Sepatutnya sampai di tempat kejadian pukul 11(kalau tak silap aku lah), lepas tanya-tanya orang petrol station, tanya pakcik makcik yang tengah angkut daun-daun kering, plus bergantung harap kat makcik aku yang kebetulan duk kat bangi, sampailah jugak di destinasi dituju, pukul 1. Sitevisit da abes. Kelakar. Buat penat lelah jer.. Naseb baek besfren.. kalu tak, aku dah luku-luku da kepala masing-masing. hoh

Tukar destinasi pula ke Subang, guess what? the driver knew how to get there. So, alhamdulillah~ :) Boleylah kami (mangsa kejadian) makan dengan pelahapnye tengahari itu.


Topik 2 : SEKSA

Orang kata "beauty is pain". Aah! Memang pain gile. Pain killer pun tak boleh guna dalam situasi macam ni.. Hoh..Korang rasa aku giler tak kalau aku pegi jalan kaki berkasut baji (wedges) 4inches dari Rawang nek KTM, ke Plaza Berjaya ke Low Yatt menyopping.. Sambung ke Times Square pulak menyopping sambil tunggu orang bekerja maw turun TS berbuka puasa same-same. Heh. Tak lupe.. Shopping lagi kat TS. Abes semua level digeledah.

Adekku yang paling sengel

Brader yang tak malu kaut adek orang jadi adek angkat die

Dua orang yang perasan cool


Nak balek pulak satu hal. Menunggu KTM yang macam haish........bukan tin sardin lagi.. Dah macam peanut butter dah padatnye. Delay satu hal. Bukan delay 1/2 jam, 1 jam.. 3 jam delayed. Tak ke naya kaki aku nieyh? grrrr......

Sesampai umah, kaki dah longlai. Keesokkan harinya, di isytiharkan

"Hari merehatkan kaki sedunia". huu..




Moral : Jangan mengada nak sarung heels kalau sendiri tak tahan kesan buruk nya. Pada-padalah nak jadi tinggi pun cik kak. :P

3 comments:

En Jay said...

PERLU!

hahaha, hari2 plg cool tu, terkenang2 kalo naik saga antik tuh.

eeqa~ said...

Aicheh.. saga dashboard barai.. hoo

En Jay said...

dashboard dulu elok, after dat day dah xelok..

Shareaholic!