Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 28, 2011

Soal jawab 2

Inspired by Facebook



They are beautiful. As honesty and trust which are the hardest key to achieve, they worth it :)

Soal jawab

Inspired by facebook 

Soalan : 
Ustaz, kenapa ya hati perempuan ni kadang² tiba² je rasa sedih tanpa sebab. Ada orang kata syaitan yang ganggu! Ada petua tak untuk elakkan hati kita ni sedih? Kadang² bila bangun pagi rasa sedih, kadang² rasa macam rindu. Tapi tak tau rindu pada siapa! 



Jawapan dari Ustaz Azhar Idrus : 
PERKARA BIASA. HATI PEREMPUAN MEMANG HALUS, HANYA LELAKI SEJATI YANG MAMPU MENJADI PENAWAR... (^_^) ♥

P/S : Guys, agak-agak tak pasti kenape seorang perempuan tuh keluh kesah semacam, anda tahu dah kan jawapannya? :P

***

A little typical guidance :)



Thursday, October 27, 2011

Perbezaan

Perbezaan hidup yang dapat aku alami dengan sangat ketara. Dulu zaman belajar, aku duduk seorang dalam bilik. (okeh.. aku mengaku, dua tahun je aku dok bilik single). Jadual aku senang.Aku senarai jadual aku secara am:


Duduk asrama - bujang

Bangun pagi > pergi kelas > Makan tengahari > duduk dalam bilik online+study+tido sampai lapar gile-gile tahap perut bunyik tangan menggigil > keluar makan malam > tido

Duduk rumah - bersama keluarga

Bangun pagi > kemas bilik > sarapan bersama keluarga > kemas rumah > basuh baju > sediakan makanan tengahari > makan tengahari bersama keluarga > tengok tv > sediakan minum petang > sediakan makan malam > makan malam bersama keluarga > tengok tv sambil layan kerepek > tido


Saya taw saya selekeh. Dok umah kut. HAHA! *Ouch.tengah kopek udang nieyh! Asek luka je :P*


Kesimpulan: Duduk rumah dapat kawan baek baru iaitu lemak. Mana taknya.. setiap masa makan..makan..makan.. Bila tak makan, kena marah. Bila dah makan, keinginan untuk tambah, tambah dan tambah nasi lagi kian memuncak. Lepas tuh baring, tengok tv jer. BAGUS lah sesangat perangai tu! :P

p/s : Jangan tiru perangai saya. :)

Wednesday, October 26, 2011

Only me :)





What I love. Not being interrupted, sitting in a car by myself and listening to music in the rain. There are so many great songs yet to sing.

Tuesday, October 25, 2011

Friday, October 21, 2011

Dear Diary

Bila hati dah tawar, macam - macam boleh berlaku. Kalau kena dengan orang yang lembut hati cepat manis balek hatinya lepas tawar tak ape. Ini kalau kena dengan orang macam aku, tak ke haru? Semua simpan dalam, sekali meletus, air mata darah pun tak guna.

Hanya sebab benda simpan dalam, aku hilang kawan. Hanya sebab satu alasan tak patut, aku hilang boyfriend. Dan hanya kerana satu tindakan bodoh (omputeh cakap, silly action) aku putus hubungan dengan bakal boyfriend.

Tapi kan, kalau kite tak simpan, semua benda kita lepas, semua benda kita tegur, kita bahasakan, itu bukan nama 'tak reti jaga mulut' ker? Nanti keluar pulak kes "kerana mulut badan binasa" pulak.

Ermm.. aku rasa sebab itulah artis-artis matsaleh yang kaya tak beragak tuh masing-masing confirm jumpe personal psychiatrist untuk buang semua unsur-unsur negatif yang tersimpan buat pekasam tuh.

Aku rasa aku tak mampu. Tapi aku beruntung, masih ade kawan yang boley layan aku bile-bile masa aku perlu dorongan. Tak perlu bayar beribu riban untuk mencemar kesucian telinga diorang dengar celotehan aku.





Thanks Zai :) Thanks Dynoz + Aryana

Wednesday, October 19, 2011

Hugs and kisses :)


Happy Birthday Gorgeous Girl :)
Sweet 22! Panjang umur dan murah rezeki

Awet muda kau kan? Hehe~ Anyway, terima kasih sudi kawan ngan aku sepanjang empat tahun perkenalan kita. Layan emo aku. Layan gila aku. Layan ketidakmatangan aku. Layan bebelan aku. Yang penting, dengar luahan hati aku. Buruk baik aku ko terima. Thank you.

Thanks kusut sebab jaga + control budak manyak songeh ni elok-elok. Aku doa hubungan korang sampai ke tahap mendirikan masjid ok? :)

Love you, ARYANA WILLIAMS. hiks!

biar berulang kali ko tatap pic ni. ni namanye LEGEND :P

***

Dear chipsmore~

You and I,
have different backgrounds,
have different attitudes,
have different interests,
But,
deep in my little heart,
I always knew that you complete me.
:) love ya~

14 months together :)

Moga perhubungan kita sentiasa dirahmati-NYA :)

Monday, October 17, 2011

derr...






Tak maw kering-kering sangatlah cik abang oyh~ :)

Thursday, October 13, 2011

Setiap yang terjadi mesti ada hikmah nya

Rakan baek aku. Bekas rakan sebilik aku. Teman tawa nangis aku. Moga kamu cepat sembuh  :'( Sebak aku semalam tengok kau mengerang kesakitan. Tapi, aku tahan jugak tak menitis keluar. Kalau tak, tak ke haru wad tuh nanti ;)





***


Juga kepada my dear friend, Miss A... pasal your wedding yang had been canceled off last minute, I am truly sorry hearing that. And I'm glad you did look at it as in a good perspective. You did realize now who your future-husband-tak-jadi really are. He does not deserve you for what he did to you. Just move on.  Banyak lagi kumbang yang mungkin tidak serupa but you know what? BETTER :)


P/S : Sayangs, Kalau dah tersurat, terima dengan redha yer? Moga ada hikmah :)

Sunday, October 9, 2011

Flash mob

Aku start perasan benda ni since tengok Oprah - BEP concert in Chicago. Fuhh! AWESOME! Terus tertarik-menarik kau memang the bomb :P. This thing actually kind of giving us somewhat groovy feel inside... duhh... hihi~ Ala-ala poco-poco, tapi moden sikit :)


Next, aku terjumpa dalam reality show "Kimora Life in the fab lane" pulak.


Tapi KLS punye tak cukup ohsem as BEP's kut. heh. Yang ini tribute to MJ. Biasalah diorang. Tapi, style tau kalau tetibe korang kat tempat kejadian. Rasa enjoy gile. Fikiran serabut tersimpul pun boleh ubah jadi bibir plak yang senyum tersimpul :)


Aip! Jangan ingat local tak wujud mende peliks ni.... ADE TAW! "The Secret Life of Nora" gitu. Teater yang paling MANTOP, HOTZZ, AWESOME (lagi-lagi awesome :P) lagi BERASAP gitu. Cuma flashmob nye tak meriah kut. Kalau lagi beribu-ribu lemon orang awam join, misti LAGI............. BEST (ala-ala Myvi) dengggg.....


Agak-agak bila aku nak merasa tengok live mende-mende alah ni semua yer? :P

Kempunan

Chipsmore~ Nak tengok cerita ni... Serious!!! Hu..... :(



It's been awhile I didn't step myself into cinema. Literally about 5 months. hoh. Is that a good thing or what? Huu.....


P/S : The Secret Life of Nora is AWESOME!

No offense

Kadang-kadang kawan baik boleh sakit hati dengan tindakan kawan dia sendiri,

Kadang-kadang seorang awek boleh sakit hati dengan tindakan boyfriend dia sendiri,

Kadang-kadang seorang ibu boleh sakit hati dengan tindakan anak dia sendiri *mintak dijauhkan*

Kadang-kadang seorang anak boleh sakit hati dengan tindakan ayah dia sendiri,

Kadang-kadang seorang pekerja boleh sakit hati dengan tindakan majikan dia sendiri.

***

Agak-agak korang tahu tak sebenarnya orang yang berkecil hati itu lebih BESAR DOSAnya daripada dosa orang yang memperkecilkan hati dia. Sebab? Try tengok explanation ni.

So......

Agak-agak terkena kat muka sendiri tak lepas baca artikel tuh :P Anyway, takde manusia yang sempurna. Terimalah teguran seadanya.

 Tak pun.. ape kata korang tiru tabiat dua ekor mat saleh ati kering ni. NO OFFENSE!!! LOL


Saturday, October 8, 2011

Cerita lama perlu dikenang

Baru sampai stok kut. Jasa pemilik iphone 2.

***

Topik : GPS

Honestly, aku memang tak reti nak ikut Garmin nieyh. Selalu confirm mende alah tuh menyesatkan aku dulu sebelum lead ke jalan yang benar. hoo.. Sebab tuh, kalau boleh aku kalau nak jejalan mane-mane aku pastikan aku tak bergantung kat Garmin semata-mata. mesti ade manusia betul yang lead punye.

Nak dijadikan cerita, adelah dua ekor rakan aku nieyh tak penah pegi MOSTI, lalu bergantung kat GPS semata-mata sebagai penunjuk jalan. Nah kau! SESAT! bukan sesat kijap-kijap..

Sepatutnya sampai di tempat kejadian pukul 11(kalau tak silap aku lah), lepas tanya-tanya orang petrol station, tanya pakcik makcik yang tengah angkut daun-daun kering, plus bergantung harap kat makcik aku yang kebetulan duk kat bangi, sampailah jugak di destinasi dituju, pukul 1. Sitevisit da abes. Kelakar. Buat penat lelah jer.. Naseb baek besfren.. kalu tak, aku dah luku-luku da kepala masing-masing. hoh

Tukar destinasi pula ke Subang, guess what? the driver knew how to get there. So, alhamdulillah~ :) Boleylah kami (mangsa kejadian) makan dengan pelahapnye tengahari itu.


Topik 2 : SEKSA

Orang kata "beauty is pain". Aah! Memang pain gile. Pain killer pun tak boleh guna dalam situasi macam ni.. Hoh..Korang rasa aku giler tak kalau aku pegi jalan kaki berkasut baji (wedges) 4inches dari Rawang nek KTM, ke Plaza Berjaya ke Low Yatt menyopping.. Sambung ke Times Square pulak menyopping sambil tunggu orang bekerja maw turun TS berbuka puasa same-same. Heh. Tak lupe.. Shopping lagi kat TS. Abes semua level digeledah.

Adekku yang paling sengel

Brader yang tak malu kaut adek orang jadi adek angkat die

Dua orang yang perasan cool


Nak balek pulak satu hal. Menunggu KTM yang macam haish........bukan tin sardin lagi.. Dah macam peanut butter dah padatnye. Delay satu hal. Bukan delay 1/2 jam, 1 jam.. 3 jam delayed. Tak ke naya kaki aku nieyh? grrrr......

Sesampai umah, kaki dah longlai. Keesokkan harinya, di isytiharkan

"Hari merehatkan kaki sedunia". huu..




Moral : Jangan mengada nak sarung heels kalau sendiri tak tahan kesan buruk nya. Pada-padalah nak jadi tinggi pun cik kak. :P

Friday, October 7, 2011

Sebab dia jer aku tengok cerita itu

Korang alert tak dengan cerita ni?

"TAHAJJUD CINTA"

Confirm tahu kan? Genre-genre cerita padang pasir macam ni top since Nur Kasih dulu kut (even i tak follow cerita tuh, i taw lah sikit-sikit.. heh)..

Mula-mula malas nak layan sebab gambar die macam cerita melayu yang cheap giler.. *mungkin sebab aku dah biasa cuci mata dengan HD view, so demand lebih sikit kut. Choiyy*.. Tapi macam melampau lah kalau TV1 ngan TV2 pun lagi bagus colour gambar die. Part Ads, tak payah cakaplah.... TV3 memang paling top kut dalam list "Most Advertisements showed on TV" :P

Disebabkan si dia ni berlakon jer, aku tegar mengadap cerita ni. Bukan Fauziah Gous, Bukan Remy Ishak. Yang penting, BUKAN NEELOFA.. hohohoho.... Oh, FAZURA ku :)





Irma hasmie pun makin chanteks skang.. :)

Detik

Patutlah orang kata zaman belajar itu best. tapi aku tak menyesal.. Aku rasa aku dah menikmati sepenuhnya masa bersama rakan-rakan terutamanya dalam empat tahun ni. :)

Keluarga besar kami :)

Antara gadis-gadis yang sanggup turun johor 3ari lebih awal sebelum konvo
Moga persahabatan kekal selamanya
Kumbang seekor yang paling tegar tahan dengan perangai pelik 7 kuntum bunga (3 tiada dalam gambar :P)
Sayang kamu selamanya :) Suka doodolls itu :)
Credit to photographer berjubah merah :) (ARYANA WILLIAMS)... I mampu pegang iphone jer.. DSLR xbran.. :)

Eyh! Thanks jugak kepada Miss UTAMI YERIKANIA a.k.a adek angkatku :) atsa pemberian teddy bear awak :)

Trimas banyak2 jugak untuk MR.Totty eyh... :)

Shareaholic!