Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 4, 2011

Manusia memang pelik kan?

Suka tengok boyfriend girlfriend masing-masing schweet-schweet (tak sampai muntah ijo) kat facebook wall masing-masing,
Tapi, sendiri tak suka spam wall boyriend and vice versa.


Suka tengok lelaki handsome,
Tapi sendiri tak pernah berniat buat laki handsome jadi life partner.


Sangat suka tengok orang minum coffee ataw sama waktu dengannya kat Starbucks,
Tapi sendiri masuk Starbucks pun tahan nafas cover hidung.


Adore dengan perempuan-perempuan chantek pakai high heel yang awesome jalan-jalan shopping,
Tapi sendiri pakai kasut flat pun jalan-jalan tak sampai lima jam dah merengek kaki melecet.


Suka tengok lelaki breakdance / dancing dengan stylo nye sampai mata tak berkedip menengoknye,
Tapi sendiri tak pernah terpikir nak bergaul dengan group-group macam tuh buat kenalan.



Sebenarnya, apa yang kita rasa kita sangat suka, kita sangat adore, kita sangat sanjung, in reality, kita tak nak benda tu dalam hidup kita. Cukuplah sekadar menjadi mata-mata yang memerhati ironi masyarakat sekeliling.

Muhasabah diri sikit :)

5 comments:

sarah zulk said...

betul3... =D hehe.. tgok buleh, join taknak..

eeqa~ said...

yezza.... ;-)

Hanafiah al Adiyat said...

haha, best2, lawak seyh :)

eeqa~ said...

Eh? Lawak pulak? :-P

Hanafiah al Adiyat said...

lawak sebab benda tu common sangat sampai kita tak sedar,so once sumone pointed it out mmg rasa mcm 'ha'ah la, ye tak ya gak kan' or sumthing like dat, haha

Shareaholic!