Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

Perancangan cuti panjang: Korang nak buat ape eyh?

Duhh... Ade orang cakap blog aku dah terkubur kan? Haish.. Memang jarang aku ngadap word 'blogspot' sekarang. Masa tak mengizinkan weyh.. Nak buat camner? Ni pun aku curik-curik masa sikit carik semangat menaip.

Sebelum melalut panjang lebar.. Meh aku kasi update sikit pasal diri aku. Aku taw korang taknak taw, tapi aku nak bagitaw jugak. Rasa ringan pulak pala otak aku sikit bila aku lepas. Ye tak? Otak ringan, senang lah maw dibawa ke mana-mana.

1.A big congrats kat adek aku yang dah selamat abes pengajian di Matrikulasi Selangor. 


2.Tahniah jugak kat adek aku lagi sorang yang berjaya ditawarkan ke Matrikulasi Johor. 


3.Congrats jugaklah kat aku yang telah selamat menyiapkan eksperimen yang membuatkan aku bermastautin, berhibernasi, bermuhasabah diri selama dua hari satu malam tanpa rehat tanpa mandi di makmal reservoir, UTM. Kui kui..


***

Ermm... cuti panjang dah makin menghampiri nieyh. (khas kepada orang-orang belum berkerjaya okeh).. Ape plan korang eyh? Macam bese, geng skul lama aku yang diketuai oleh tak lain tak bukan En.Jay (mesti korang bosan ngadap nama ni kat blog aku kan? duhh..) mesti plan satu holiday baekk punya. Tapi, kali ni dengar-dengar layan 'Ganu (Pulau Kapas). Best ker hah? Kawan aku cakap pantai dier best. Tapi..... ermmm.... macam jaooo je... huuu

Memandangkan aku seorang pelajar tahun akhir (pangkat senior tua) tahun ni, bolehlah kirenye aku nak assume yang lepas ni confirm payah nak jumpa rakan-rakan sekelas selama empat tahun balek.. So, aku ngan geng Dynos aku terasa macam nak mandi air terjun. Aku macam chuak sikit ah nak layan-layan air terjun ni. Laut aku bole tahan lagi kut. Ecece...padahal tak reti swimming... :P Orait ker hah 7 orang perempuan sunti berpiknik + besenda gurau di air terjun?? Baca-baca balek ayat aku tuh, terasa SEREM semacam plak aku dah... hoho

Tiba-tiba.... Famili aku ajak pegi Langkawi pulak aiiii cuti ni.. Masyuk jugak borong Cekelat kan?? Warkh!! Craving!!! (Terliur dah nieyh... huuuuuu). Tapi kan.. tapi kan... aku teringin gile nak pergi USS (Universal Studio Singapore) ni. Tak kesah lah .. Pergi dengan kekawan ker.. dengan boyfriend ker.. Even dengan famili pun best! Tapi, wa nak chow dah nieyh. Mungkin semakin jaoh dari Singapore. Jadi, dapat disimpulkan, harapanku tak kesampaian.. Hanya angan-angan kosong belaka.. Kuchiwa... :(

Okeylah weyh, dah Subuh ni. Semangat untuk study muncul sikit demi sedikit. Wish me luck. Lots of lucks! :)
Later~ :)

Friday, April 15, 2011

New Territory

Alamak..dah hampir 1bulan aku rasa aku tak jejak cursor aku kat button 'new post' tuh. Rasa bersalah pulak dekat makhluk(s) yang mungkin menyesal follow blog aku ni. Macam takde ape pekdah. duhh!! Anyway, untuk pengetahuan korang(s), da hampir 2minggu aku terminated MAXIS broadband. So, kehidupan online menggunakan handphone sahaja memang boooooooohhsan.. duhh! lagi... Next week = Study week, jadi sudah terang lagi bersuluh, waktu-waktu beginpi aku memang sangat-sangat kurang ngadap blog. Aku on fb pun semata2 nak usha update class xtvt dgn usha somebody-somebody sikit2. Else, I'm on twitter. FB aku kureng sikit accept friend request ala-ala bajet HOT gitu, tapi setakat ni aku auto-approve account twitter (mungkin sebab ketiadaan kewujudan pihak anon2). So, sesiapa yang rasa-rasa macam nak dengar aku merepek pelik2, dijemput ke wilayah @eeqacooper :-)

Thursday, April 7, 2011

Any idea?

Event : Grand Faculty Dinner 2011
Venue : Flamingo Hotel                                              
Dress code : Formal                                                               ....................................................................................................


What should I wear? hurm......... (o.0)

Sunday, April 3, 2011

Shareaholic!