Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 1, 2011

Restoran melayu atau maple?



Aku ni pelik sikit.. Kalau pasal tempat makan memang aku tak cerewet sangat. Kalau pasal makan, iya. Hihi. Asal tempat tuh ade makanan yang aku boleh bedal, no hal. Tapi melampau lah kan kalau nak makan kat tepi longkang ker ape ker. Kat bus stop pun aku boleh layan. BETOL! tak tipu. hiks


Tapi kalau nak ikut tempat favourite aku ada beberape choice lah.. Tapi tajuk nieyh kata place bukan places. Haish! Hurm.. Senang citerlah kan.. Kalau diberi pilihan, aku lebih selesa restoran melayu daripada maple. Restoran yang bukan mewah sangat macam dalam hotel gitu. Tak selesa jugak aku kalau kena cover-cover makan kat tempat-tempat camtuh. hoh!


Tapi dalam bebanyak tempat, aku suka gile makan kat Sizzling Stonegrill :) Aku penah layan tempat ni tyme orang belanje. Wah! Marvellous! Kenyang banget! Perut penuh takde space dah sampai tak larat nak berjalan dah tyme tuh.. huu~






Tapi, sebenarnye jauh sudut dalam hati aku, aku sangat-sangat minat makan kat "Chicken Rice Shop". Memang makanan dia kena dengan taste aku yang suka tawar-tawar, panas-panas, bersup-sup tuh. Tapi, apekan daya, sorang membe aku cakap "Chicken Rice Shop" tak halal. So, terpaksa ar stop suke kedai tuh. [sigh]


Tapi, antara tempat laen yang aku suke makan ialah 

Malay Village, Johor
Rumah Limas, Danga Bay
Cucuk, Danga Bay


p/s : Teringin nak try kedai 7Spice.

3 comments:

Wan Gerrard said...

owh mkn-mkn ni banyak kedai sedap..rambang mulut nak merasa :P

~ PIJA ~ said...

terus akak jadi manusia yang lapar...!!!

eeqa~ said...

gerrard : perut merambang jugak nak membesar :)

kak pija : ape lagi ? pegilah memuaskan perut :)

Shareaholic!