Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 23, 2011

* Segmen Nelly : Permainan masa kecik-kecik

Have been tagged by Miss Nelly Furtado the strange (ala-ala Emily the strange kan?kan? heh). Nak jadi minah sombong ker tak maw layan tag orang? Dah ar kena cop kijam, belagak agy tuh. Haish! Ape nak jadi?

So, kita layan saje soalan die. Tak rugi ape pun

Masa kecik-kecik suka main ape?

Konda - kondi dengan Baling selipar

Cara permainan tersebut?

Konda - kondi : 


Ade dua batang kayu. Satu pendek, satu panjang. Pastu ade satu lubang sebagai landasan kayu pendek itu dipukul. Ada tiga level kut (aku pun tak berapa hengat). Ada rules and regulation dia. Main dalam group. Bukan individual.


Baling Selipar:


Gem peberet. Bersenam sambil bermaen. Maen baling-baling selipar attack kat badan orang sambil bina menara selipar. Bende ni pun maen ikut group. Heaven! :)



Sebab suka permainan itu?

Pengaruh adek-adek lelaki. Dan sebab aku pakar kut dulu dalam dua gem ni. Asek menang jer. Ape barang? :D

Memandangkan dah besar ni, rasa-rasa nak ulang balek tak?

Urm.. Boleh jer... No hal r bab baling selipar. Tapi tang konda - kondi tuh dah kureng pulak nafsu nak layan. hoho

Rindu tak masa tuh?

Of course. Who didn't?

I'm tagging Ms Nelle, Cik Puan Strow, and En Jay

6 comments:

nelly said...

konda kondi pernah main .
hehhe .
seronok gila-gila !
=)

eeqa~ said...

Hoiyeah! GIve me FIVE!

nelly said...

yeah !
=)
hehehe

Cik Puan StrowBelang said...

teringat masa sekolah aku men konda kondi kat taman ilmu. CHAMPION kot. haaha

En Jay said...

sini, takde pompuan main masak-masak ke? heh

eeqa~ said...

cik puan : fight jum! hehe

en jay : kenapa? nak carik teman sepermainan men masak2 dulu ker? :)

Shareaholic!