Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, January 7, 2011

Amazing journey

11.00 am : Mula bersiap-siap. Mandi-mandi, packing-packing, prepare kereta (check minyak itam, isi angin kat tayar, isi minyak, bersihkan habuk dalam dan luar kereta)

1.00 pm : Avanza yang penuh diisi tujuh orang gadis sunti mula bergerak dengan sopan-santunnya.

Bajet perjalanan satu kepala dari Johor ke Kuala Lumpur;

Tol : RM 5.90
Minyak : RM10.00

Total : RM 15.90 seorang untuk perjalanan sejauh 319 km


Ni bukan pic kat highway. Ni kat LDP. Tetibe nampak pelangi, terus snap pic. :)

Sekarang paham kenapa aku kata "Amazing journey"? Jimat gile kan? kalau naek bas kena ketok RM41.30, itupun sampay Bukit Jalil je. Tak sampai destinasi sebenar pun. Fuhh!!!

Terasa macam banyak pulak aku taip nombor-nombor dalam entry ni. Yelah, menyahut seruan Prof Kamal, "We act like engineer who explains everything in numbers a.k.a quantitatively". Aicheh..

Moga perjalanan kami berjalan lancar dan selamat tiba hendaknya. :) Amiin...


2 comments:

En Jay said...

kalo wa ikut.. bleh jadi rm13.90 x? heh

eeqa~ said...

kalau ko ikut, aku bagi diskaun, untuk ko sorang, genapkan sudah jadi rm20.. okay? :P

Shareaholic!