Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 23, 2011

Wanita itu ISTIMEWA

Wahai Tuhan, mengapa wa...nita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
Ku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
Ku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,


Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.


“WANITA itu ISTIMEWA”

Thursday, December 22, 2011

Motivation #1

My first and foremost motivation since I am entering the new world :)


When you have that amount of confidence in yourself, people out there will respect you no matter how short you are, how tall you are, how bold you are, how fussy you are, and etc..


It is all about attitude :)


Apelah aku merepek nieyh kan? HAHA! deng......

Wednesday, December 21, 2011

Aku coret

Sekarang aku telah masuk fasa baru. Fasa pekerjaan. Macam-macam benda baharu aku belajar. Lama jugak kan aku tak mengadap blog kesayangan aku ni. Sorry lah.. ambil masa sikit nak adapt dengan new environment, new time management, new career and so on. Basically, everything is new lah.

Thanks Allah :)

***


Makin aku membesar, macam-macam cerita aku dengar. Macam-macam ragam manusia aku lihat. Macam-macam gelagat manusia aku tahu. Yang baik, aku kagum. Yang sebaliknya, aku hanya mampu terdiam dan menggeleng kepala.


Betapa cepatnya manusia boleh berubah. Dari free hair kepada bertudung. Dari kaki surau kepada kaki kelab malam. Dari lembut lembut kepada sombong. Dari kawan kepada tak kawan. Dari tak penah ada nombor telefon kepada keluar makan bersama-sama. Semua kisah benar. Dan semua aku kena hadapi. Dunia ini realiti. So, FACE IT!


Sekarang mata aku semakin luas. Minda aku semakin berkembang dalam pelbagai aspek. Sebagai contoh, dulu aku anggap sexual harassment itu hanya mainan pejabat cabuk2, caokiak2 je. Rupa-rupanya pemangsa tidak pernah mengenal tempat untuk melampiaskan nafsunya. Kita yang ade peratus menjadi mangsa ini yang harus berwaspada setiap masa dan ketika. 


Lagi, dulu aku pikir, duit bukan segalanya. Iya, duit itu penting.. Tapi takkan berjaya mengubah manusia. Aku sangka semua itu hanyalah berlaku dalam drama, filem semata-mata... Aku silap sekali lagi.. Ia realiti. Jual maruah kerana duit. Jual cinta kerana duit. Jaja body kerana duit. Semua berlaku depan mata. Aku hanya mampu menelan air liur.


Banyak lagi aku nak share kat sini. Tapi.. it's been 10hours I'm here in the office.. Esok ade meeting besar lagi.. So, aku undur diri dulu.. Ade masa aku coret.


Chow :)

Tuesday, November 22, 2011

My 20.11.2011

Through out the day. [sigh]





Is it?


Thanks girls
It sucks! I HATE it! :(

Tolong aku

Tolong jangan cabar kesabaran aku boleh? ermmm......... :( PLEASE.

Monday, November 14, 2011

Hanya DIA

Hanya DIA yang tahu keperluan ku
Hanya DIA yang faham perasaan ku
Hanya DIA maha mengetahui segala-galanya tentang ku.

Aku bersyukur pada DIA
Moga segalanya lebih indah.. lebih cerah.. lebih sempurna.. Lancarkan lah perjalanan hidupku, YA TUHAN :)



I pray


:) A phone call that I've waited for years is finally arrived :) Thank You Allah.

Sunday, November 6, 2011

Pagi yang sibuk

Bangun pagi-pagi yerus dengar bebelan ibu suruh mandilah.. kemas rumah lah.. hidang ketupatlah.. hidang rendanglah.. Adoiy.. Mengganggu emosi betol pagi-pagi raya ni. (-.-") NGANTUK! ini semua gara-gara malam tadi punya match - ManU, Chelsea, Arsenal, Liverpool, ManC.. Hoho.. Aku layan weyh? :P Peliks.


Hari ini anniversarry Ibu dengan Ayah tersayang. So, ibu tiba-tiba tergerak hati maw pegi solat sunat. So, satu famili, kami berenam pegi ke Surau. Seronok. Hati yang panas emosi pagi tadi terus lembut :)





Kami mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha. :)

Saturday, November 5, 2011

Soalan berangkai

Got tagged by Miss Lovely Diana Naubi :)


RULES
  • You must post these rules 
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new 11 question for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU
  • LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


***

Who am I?

A girl
160cm height  
Can't ride a motorcycle
Neat freak
Adore a guy with great personality
Love shoes, handbags
Warm-hearted person :P
Play volleyball
Sensitive
Red velvet is my color
Love Chicken Rice Shop

***

She asked me ..................

Define love in one word.
Honest


What is your life target - in 10 years time?
I'll be 34 at that time.. whoaaahhhh!!! Can't imagine (-.-"). My target; work my ass off in my dream company, own a big house, dream car, married and live a happy life. :)


Country you really want to go and why?
Korea. The cuisine make me tempted. I love soup. I love using chopsticks. But I hate veges. How? :P


Your wishlist(s) - it can be anything.
Lots. But my current important one is - a job


If you got the chance to change your career, what would you like to be?
A secretary. I always want to be. My parents vote NO. You know why *the full-of-scandalous job* LOL


Name 3 songs that is on your mind right now?
Takbir Raya :) , Pak Belalang ,  Rolling in the deep


Definition of friendship and who would you rather choose, your life partner or your friends?
Friendship : Lots of quarrels, challenges, jealousy, happy and memorable moments together :)
Syurga isteri di telapak kaki suami :P


Things that can make you happy
A good and pleasant surprise, doodolls, shoes, bags, and money. MUAHAHAHA


Britney Spears, what do you think of her? 
Such a pity life she'd gone through. 


Your view of good husband/wife. Huehue.
Good husband : A person who always have faith in HIM, protects his good wife and responsible toward his family.
Good wife : She know and treats her husband well enough. :P


Your first impression about Diana Naubi?
Girly, loves camwhoring, care so much on her hair :) And its worth it.. hoho


Yay! Success!

***

Here are my questions, bloggers dearie :)
  1. What is your passion?
  2. What is your positive and negative sides of yourself? And what do you feel about each of it?
  3. Describe yourself and your partner (if any) in one word.
  4. Do you believe in KARMA? Why?
  5. What attitude do you hate most in a person? What will you react when this behavior pops in front of you?
  6. Things you will not forget to bring whenever you get out of your house?
  7. What will you do to release yourself from STRESS?
  8. Do you happy with your life now? ? Why?
  9. What do you think about right now in your mind?
  10. What do think about "the eeqa cooper theory" and the owner? :P
  11. What is the mooooooooooost hardest question a person asked you ever?

Whhoooaaahh!!!!! Gilalaaaahh!!! Kerut-kerut dah kening ni.. Hihi.. And.. it's time... Please answer these questions from the bottom of your heart aaa :)




    Wednesday, November 2, 2011

    Boleh tolong tak?

    Boleh tolong aku tak? Tolong bagi aku softcopy untuk cerita ni?

    IRIS


    Itulah... Padan muka aku. Dulu gatal sangat delete terus cerita ni daripada hard disk disebabkan kekecewaan yang amat sangat dengan ending dia. HERO kesayangan cerita ni mati :(( Huwaaaa!!!!!!! Meleleh-leleh aku. Macam putus cinta. Terus buang memori-memori dia. Sekarang bila timbul RINDU itu, menyesal pun tak guna.. :( Macam mane nak dapat softcopy cite tuh balek :(


    Oh! He's sooooo manly :)

    Ok. aku chuak :'(

    Bangun awal pagi. Rajin layan Subuh. Alhamdulillah..

    Malas nak mandi terus ngadap laptop, entah ape nak buat pun tak taw.

    Ralit punya ralit, tengok jam dah cecah jam 11 pagi. Bende-bende penting aku patut settle arini tertunggak macam tuh jer.

    1. Bil air
    2. Bil letrik
    3. Pickup up pos laju which failed sent to me (as im on bed at that time*malas layan hon van poslaju* :P)
    4. Cash deposit CIMB

    Setelah tersedar dari lamunan, terus mandi, siap2, panas enjin kete. Next,grab house key, baru jer nak bukak pagar rumah, tibe-tibe aku nampak kelibat seseorang yang aku macam kenal. Dan kelibat itu yang aku paling tak nak tengok lagi-lagi bila aku sorang-sorang jaga rumah and sorang-sorang nak bukak pintu pagar. Dia adalah seorang john doe (aku taknak taw nama die) yang mempunyai hobi 'menghidu gam' (nauzubillah) yang kadang kala bermastautin di rumah kosong sebelah rumah aku.

    Apa lagi, terus aku cancel niat nak bukak pagar, aku amek balek handbag dari dalam kereta, lalu bergerak masuk rumah. Tengah-tengah cuba meloloskan kunci grill, tiba-tiba aku dengar suara lelaki. "Akak...!Akak...!Akak...!" Ohh.. berdebau!

    Dalam kenebesan (oh!rojak abes.), aku pikir dua jer, nak jawab ker tak nak. Manalah tahu dia nak mintak tolong ker, tanya apa-apa ker. Ermm... sambil-sambil bukak mangga tuh, aku pikir lama gak, Nak jawab ke tak? nak jawab ke tak? nak jawab ke tak? 

    Ok... Aku decide BUAT BODOH jer.. Maaf.. Kalau kau berdarah-darah luka sana sini panggil aku pun, aku pikir banyak kali nak jawab ke tak. Aku sorang kut kat rumah. Haish :(  Masa aku kunci grill balek, aku jelingla kat luar nak tengok dia ade ke tak, iyelah, suara da takde. Omaigosh! Dia still tercegat berdiri kat depan pagar rumah aku. Berderau.

    I wish my brothers were here. Esok diorang balek umah! Thank God!


    Aku taw aku sorang jer yang buruk dalam ni. Takpelah. Bagi peluang adek-adek aku berhensem-henseman. heheh


    Kesimpulan : Ok. Aku chuak :'(



    Friday, October 28, 2011

    Soal jawab 2

    Inspired by Facebook



    They are beautiful. As honesty and trust which are the hardest key to achieve, they worth it :)

    Soal jawab

    Inspired by facebook 

    Soalan : 
    Ustaz, kenapa ya hati perempuan ni kadang² tiba² je rasa sedih tanpa sebab. Ada orang kata syaitan yang ganggu! Ada petua tak untuk elakkan hati kita ni sedih? Kadang² bila bangun pagi rasa sedih, kadang² rasa macam rindu. Tapi tak tau rindu pada siapa! 



    Jawapan dari Ustaz Azhar Idrus : 
    PERKARA BIASA. HATI PEREMPUAN MEMANG HALUS, HANYA LELAKI SEJATI YANG MAMPU MENJADI PENAWAR... (^_^) ♥

    P/S : Guys, agak-agak tak pasti kenape seorang perempuan tuh keluh kesah semacam, anda tahu dah kan jawapannya? :P

    ***

    A little typical guidance :)



    Thursday, October 27, 2011

    Perbezaan

    Perbezaan hidup yang dapat aku alami dengan sangat ketara. Dulu zaman belajar, aku duduk seorang dalam bilik. (okeh.. aku mengaku, dua tahun je aku dok bilik single). Jadual aku senang.Aku senarai jadual aku secara am:


    Duduk asrama - bujang

    Bangun pagi > pergi kelas > Makan tengahari > duduk dalam bilik online+study+tido sampai lapar gile-gile tahap perut bunyik tangan menggigil > keluar makan malam > tido

    Duduk rumah - bersama keluarga

    Bangun pagi > kemas bilik > sarapan bersama keluarga > kemas rumah > basuh baju > sediakan makanan tengahari > makan tengahari bersama keluarga > tengok tv > sediakan minum petang > sediakan makan malam > makan malam bersama keluarga > tengok tv sambil layan kerepek > tido


    Saya taw saya selekeh. Dok umah kut. HAHA! *Ouch.tengah kopek udang nieyh! Asek luka je :P*


    Kesimpulan: Duduk rumah dapat kawan baek baru iaitu lemak. Mana taknya.. setiap masa makan..makan..makan.. Bila tak makan, kena marah. Bila dah makan, keinginan untuk tambah, tambah dan tambah nasi lagi kian memuncak. Lepas tuh baring, tengok tv jer. BAGUS lah sesangat perangai tu! :P

    p/s : Jangan tiru perangai saya. :)

    Wednesday, October 26, 2011

    Only me :)





    What I love. Not being interrupted, sitting in a car by myself and listening to music in the rain. There are so many great songs yet to sing.

    Tuesday, October 25, 2011

    Friday, October 21, 2011

    Dear Diary

    Bila hati dah tawar, macam - macam boleh berlaku. Kalau kena dengan orang yang lembut hati cepat manis balek hatinya lepas tawar tak ape. Ini kalau kena dengan orang macam aku, tak ke haru? Semua simpan dalam, sekali meletus, air mata darah pun tak guna.

    Hanya sebab benda simpan dalam, aku hilang kawan. Hanya sebab satu alasan tak patut, aku hilang boyfriend. Dan hanya kerana satu tindakan bodoh (omputeh cakap, silly action) aku putus hubungan dengan bakal boyfriend.

    Tapi kan, kalau kite tak simpan, semua benda kita lepas, semua benda kita tegur, kita bahasakan, itu bukan nama 'tak reti jaga mulut' ker? Nanti keluar pulak kes "kerana mulut badan binasa" pulak.

    Ermm.. aku rasa sebab itulah artis-artis matsaleh yang kaya tak beragak tuh masing-masing confirm jumpe personal psychiatrist untuk buang semua unsur-unsur negatif yang tersimpan buat pekasam tuh.

    Aku rasa aku tak mampu. Tapi aku beruntung, masih ade kawan yang boley layan aku bile-bile masa aku perlu dorongan. Tak perlu bayar beribu riban untuk mencemar kesucian telinga diorang dengar celotehan aku.





    Thanks Zai :) Thanks Dynoz + Aryana

    Wednesday, October 19, 2011

    Hugs and kisses :)


    Happy Birthday Gorgeous Girl :)
    Sweet 22! Panjang umur dan murah rezeki

    Awet muda kau kan? Hehe~ Anyway, terima kasih sudi kawan ngan aku sepanjang empat tahun perkenalan kita. Layan emo aku. Layan gila aku. Layan ketidakmatangan aku. Layan bebelan aku. Yang penting, dengar luahan hati aku. Buruk baik aku ko terima. Thank you.

    Thanks kusut sebab jaga + control budak manyak songeh ni elok-elok. Aku doa hubungan korang sampai ke tahap mendirikan masjid ok? :)

    Love you, ARYANA WILLIAMS. hiks!

    biar berulang kali ko tatap pic ni. ni namanye LEGEND :P

    ***

    Dear chipsmore~

    You and I,
    have different backgrounds,
    have different attitudes,
    have different interests,
    But,
    deep in my little heart,
    I always knew that you complete me.
    :) love ya~

    14 months together :)

    Moga perhubungan kita sentiasa dirahmati-NYA :)

    Monday, October 17, 2011

    derr...






    Tak maw kering-kering sangatlah cik abang oyh~ :)

    Thursday, October 13, 2011

    Setiap yang terjadi mesti ada hikmah nya

    Rakan baek aku. Bekas rakan sebilik aku. Teman tawa nangis aku. Moga kamu cepat sembuh  :'( Sebak aku semalam tengok kau mengerang kesakitan. Tapi, aku tahan jugak tak menitis keluar. Kalau tak, tak ke haru wad tuh nanti ;)





    ***


    Juga kepada my dear friend, Miss A... pasal your wedding yang had been canceled off last minute, I am truly sorry hearing that. And I'm glad you did look at it as in a good perspective. You did realize now who your future-husband-tak-jadi really are. He does not deserve you for what he did to you. Just move on.  Banyak lagi kumbang yang mungkin tidak serupa but you know what? BETTER :)


    P/S : Sayangs, Kalau dah tersurat, terima dengan redha yer? Moga ada hikmah :)

    Sunday, October 9, 2011

    Flash mob

    Aku start perasan benda ni since tengok Oprah - BEP concert in Chicago. Fuhh! AWESOME! Terus tertarik-menarik kau memang the bomb :P. This thing actually kind of giving us somewhat groovy feel inside... duhh... hihi~ Ala-ala poco-poco, tapi moden sikit :)


    Next, aku terjumpa dalam reality show "Kimora Life in the fab lane" pulak.


    Tapi KLS punye tak cukup ohsem as BEP's kut. heh. Yang ini tribute to MJ. Biasalah diorang. Tapi, style tau kalau tetibe korang kat tempat kejadian. Rasa enjoy gile. Fikiran serabut tersimpul pun boleh ubah jadi bibir plak yang senyum tersimpul :)


    Aip! Jangan ingat local tak wujud mende peliks ni.... ADE TAW! "The Secret Life of Nora" gitu. Teater yang paling MANTOP, HOTZZ, AWESOME (lagi-lagi awesome :P) lagi BERASAP gitu. Cuma flashmob nye tak meriah kut. Kalau lagi beribu-ribu lemon orang awam join, misti LAGI............. BEST (ala-ala Myvi) dengggg.....


    Agak-agak bila aku nak merasa tengok live mende-mende alah ni semua yer? :P

    Kempunan

    Chipsmore~ Nak tengok cerita ni... Serious!!! Hu..... :(



    It's been awhile I didn't step myself into cinema. Literally about 5 months. hoh. Is that a good thing or what? Huu.....


    P/S : The Secret Life of Nora is AWESOME!

    No offense

    Kadang-kadang kawan baik boleh sakit hati dengan tindakan kawan dia sendiri,

    Kadang-kadang seorang awek boleh sakit hati dengan tindakan boyfriend dia sendiri,

    Kadang-kadang seorang ibu boleh sakit hati dengan tindakan anak dia sendiri *mintak dijauhkan*

    Kadang-kadang seorang anak boleh sakit hati dengan tindakan ayah dia sendiri,

    Kadang-kadang seorang pekerja boleh sakit hati dengan tindakan majikan dia sendiri.

    ***

    Agak-agak korang tahu tak sebenarnya orang yang berkecil hati itu lebih BESAR DOSAnya daripada dosa orang yang memperkecilkan hati dia. Sebab? Try tengok explanation ni.

    So......

    Agak-agak terkena kat muka sendiri tak lepas baca artikel tuh :P Anyway, takde manusia yang sempurna. Terimalah teguran seadanya.

     Tak pun.. ape kata korang tiru tabiat dua ekor mat saleh ati kering ni. NO OFFENSE!!! LOL


    Saturday, October 8, 2011

    Cerita lama perlu dikenang

    Baru sampai stok kut. Jasa pemilik iphone 2.

    ***

    Topik : GPS

    Honestly, aku memang tak reti nak ikut Garmin nieyh. Selalu confirm mende alah tuh menyesatkan aku dulu sebelum lead ke jalan yang benar. hoo.. Sebab tuh, kalau boleh aku kalau nak jejalan mane-mane aku pastikan aku tak bergantung kat Garmin semata-mata. mesti ade manusia betul yang lead punye.

    Nak dijadikan cerita, adelah dua ekor rakan aku nieyh tak penah pegi MOSTI, lalu bergantung kat GPS semata-mata sebagai penunjuk jalan. Nah kau! SESAT! bukan sesat kijap-kijap..

    Sepatutnya sampai di tempat kejadian pukul 11(kalau tak silap aku lah), lepas tanya-tanya orang petrol station, tanya pakcik makcik yang tengah angkut daun-daun kering, plus bergantung harap kat makcik aku yang kebetulan duk kat bangi, sampailah jugak di destinasi dituju, pukul 1. Sitevisit da abes. Kelakar. Buat penat lelah jer.. Naseb baek besfren.. kalu tak, aku dah luku-luku da kepala masing-masing. hoh

    Tukar destinasi pula ke Subang, guess what? the driver knew how to get there. So, alhamdulillah~ :) Boleylah kami (mangsa kejadian) makan dengan pelahapnye tengahari itu.


    Topik 2 : SEKSA

    Orang kata "beauty is pain". Aah! Memang pain gile. Pain killer pun tak boleh guna dalam situasi macam ni.. Hoh..Korang rasa aku giler tak kalau aku pegi jalan kaki berkasut baji (wedges) 4inches dari Rawang nek KTM, ke Plaza Berjaya ke Low Yatt menyopping.. Sambung ke Times Square pulak menyopping sambil tunggu orang bekerja maw turun TS berbuka puasa same-same. Heh. Tak lupe.. Shopping lagi kat TS. Abes semua level digeledah.

    Adekku yang paling sengel

    Brader yang tak malu kaut adek orang jadi adek angkat die

    Dua orang yang perasan cool


    Nak balek pulak satu hal. Menunggu KTM yang macam haish........bukan tin sardin lagi.. Dah macam peanut butter dah padatnye. Delay satu hal. Bukan delay 1/2 jam, 1 jam.. 3 jam delayed. Tak ke naya kaki aku nieyh? grrrr......

    Sesampai umah, kaki dah longlai. Keesokkan harinya, di isytiharkan

    "Hari merehatkan kaki sedunia". huu..




    Moral : Jangan mengada nak sarung heels kalau sendiri tak tahan kesan buruk nya. Pada-padalah nak jadi tinggi pun cik kak. :P

    Friday, October 7, 2011

    Sebab dia jer aku tengok cerita itu

    Korang alert tak dengan cerita ni?

    "TAHAJJUD CINTA"

    Confirm tahu kan? Genre-genre cerita padang pasir macam ni top since Nur Kasih dulu kut (even i tak follow cerita tuh, i taw lah sikit-sikit.. heh)..

    Mula-mula malas nak layan sebab gambar die macam cerita melayu yang cheap giler.. *mungkin sebab aku dah biasa cuci mata dengan HD view, so demand lebih sikit kut. Choiyy*.. Tapi macam melampau lah kalau TV1 ngan TV2 pun lagi bagus colour gambar die. Part Ads, tak payah cakaplah.... TV3 memang paling top kut dalam list "Most Advertisements showed on TV" :P

    Disebabkan si dia ni berlakon jer, aku tegar mengadap cerita ni. Bukan Fauziah Gous, Bukan Remy Ishak. Yang penting, BUKAN NEELOFA.. hohohoho.... Oh, FAZURA ku :)





    Irma hasmie pun makin chanteks skang.. :)

    Detik

    Patutlah orang kata zaman belajar itu best. tapi aku tak menyesal.. Aku rasa aku dah menikmati sepenuhnya masa bersama rakan-rakan terutamanya dalam empat tahun ni. :)

    Keluarga besar kami :)

    Antara gadis-gadis yang sanggup turun johor 3ari lebih awal sebelum konvo
    Moga persahabatan kekal selamanya
    Kumbang seekor yang paling tegar tahan dengan perangai pelik 7 kuntum bunga (3 tiada dalam gambar :P)
    Sayang kamu selamanya :) Suka doodolls itu :)
    Credit to photographer berjubah merah :) (ARYANA WILLIAMS)... I mampu pegang iphone jer.. DSLR xbran.. :)

    Eyh! Thanks jugak kepada Miss UTAMI YERIKANIA a.k.a adek angkatku :) atsa pemberian teddy bear awak :)

    Trimas banyak2 jugak untuk MR.Totty eyh... :)

    Monday, September 12, 2011

    Manusia itu lemah

    ...................................

    Bila kau rasa sukar hadapi sesuatu bersendirian,
    Baru kau ingat kawan.

    Bila kau perlukan pertolongan atau bantuan di luar jangkauan kau,
    Baru lah kau ingat junior.

    Bila kau tak tahu apa-apa pengetahuan tentang sesuatu,
    Baru lah kau ingat senior.

    Bila kau perlukan kabel,
    Baru kau ingat makcik, pakcik, makcik sedara, serumbun, bau-bau bacang dan seantero dengannya.

    Bila kau takde sesiapa kau nak paut,
    Baru kau pandang keluarga. (Konon air dicincang takkan putus)

    Tapi,
    Yang paling 'nauzubillahiminzalik'...
    bila kau rasa kau paling sempurna, hebat, punya segalanya,
    kau lupa DIA YANG MAHA KUASA.

    ***

    Maaf. Aku baru ada masa mencoret :)

    Tuesday, August 9, 2011

    Pengalaman pertama layan orang bujang barbeku

    Dah lama dah kejadian ni. Selalu aku barbeku dengan rakan-rakan perempuan aku.. Ini first time layan orang bujang yang memang jenis 'cincai aje lah'.. hoho...

    Selalu kalau nak men bakar-bakar ni, plan dah buat awal-awal, nak masak apelah, siapkan pinggan kertas, cawan kertas.. tisu.. tupperware.. plastic nak buang sampah dan macam-macam lagi lah.. Tak masuk lagi kelengkapan peribadi nak bust mandi-manda.. Satu beg lagi.. Memang macam nak bercamping pun adelah packing barang nak pegi picnic kalau layan rakan-rakan DYNO aku tuh... hoho~

    Tapi kali ni tak.. Aku dah memang sah-sah keje nak lenggang kangkung jer.. Tak nak marinate semua tuh.. Malas mahu pikir.. Lagi pun aku tetamu jemputan,, lagak boss sikit ah.. Hoho~

    Dua kereta bergerak ke destinasi dituju~



    Sampai-sampai jer.. Aku usha ah barang-barang buat bakar dorang.. Memang bujang trang tang tang lah.. Guna mana ade jer.. Ini kalu tinggalkan dalam hutan, dua tiga ari.. kompom boleh survive. Heh. Pinggan? Ilek.. Cawan? Ilek.. Tisu? Jangan harap.. Lagi power.. sepit ayam pun takde.. Balek-balek ayam guna tangan kebal dorang jer. HAHA.. Gile :P Dah tak tahan baru layan ranting kan? Cayalah..





    Chip, Eeqa, Model, Artis, Ayu

    Neway, korang sporting. Thumbs UP! :)

    Thursday, July 28, 2011

    Rindu

    90210
    Keeping Up with the Kardashians
    including Masey! :)
    Desperate Housewives
    Masterchef Australia
    Hell's Kitchen

    Aku memang gilak TV series. Sekali sangkut, memang addicted. hoho.

    Bila lah aku nak layan balek ni?? huuu..... 

    Shareaholic!