Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 28, 2010

She's Great!

Tahniah Malaysia 3-0. (kecah 1umah tengok bola haritu. Goodluck untuk match akan datang yer. Tetibe suke tengok Norshahrul "pengantin baru" main. iyek! cakap pasal bola. haha.. mimpi ker hape.)

***

By the way, nak borak sikit pasal Jillian Michaels. Taw tak sape die? Dia salah seorang trainer untuk Biggest Loser. Sangat - sangat suke die. Suka tengok attitude dia tapi memang simpang malaikat 44 tak nak jadi mangsa dia.

She's cruel. Tapi, kalau perasan, lepas jer dia basuh mangsa dia tuh puas - puas dia akan reverse psychology balek. Bagi para mangsa sedar sendiri. Terbaeek! hee

Video kat bawah nieyh antara cara dia basuh mangsa-mangsa dia. Senang cakap, mula - mula semua akan BENCI TAHAP GABAN kat minah ni masa workout, tapi bila masing - masing nampak hasil yang macam miracle (turun berat belas-belas paun), baru appreciate Jillian. Baru nak terima kaseh. Baru sedar semua Jillian buat tuh semua berbaloi plus ada hikmahnya. kehkeh.



Bloopers si Jillian dengan Bob. Biggest Loser's beloved trainers. :)



p/s : bile lah aku nak exercise ni? Lemak macam dah naek lemak berkumpul nieyh.. hoh. T.T

Sunday, December 26, 2010

Pantun

Test power sikit.

Bukan Ayu seorang jadi peneman,
Winston dan Dunhill bersilih ganti,
"Selamat berjuang" saya ucapkan,
Buat pendengar setia diri ini.

Take a good care of yourself! :)
xoxo

Satu rangkap pantun mengandungi variasi makna yang tersirat. Sape paham isi atas bawah kiri kanan pantun ni, aku tabik sprrrrrring! :P

Thursday, December 23, 2010

Layan.. Zass...

Nak membebel sebenarnya harini kat blog. Tup-tup dapat tag. Layan tag dululah. Next time kita membebel yer? Zaaasss.... ;)
 
1. ape bende penting dalam hidup korang?
 
bende? urm... duit? HAHA



2. bende terakhir yg korang beli guna duit korang?
 

3. dimanakah korang melangsungkan perkahwinan korang dan ape temanya??
 
hah? belom lagi lah. still anak dara sunti. teehee

4. adakah korang tengah bercinta sekarang..?
 
errkk... berkaseh-kasehan macam agy sweet. 
(alahmak! tolong! nak muntah ijo!)

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
 
HAHA! geli. sampai da takde rasa boleh?

6. dimanakah korang selalu jumpa dgn kekasih korg??
 
selalu? PJJ (perhubungan jarak jauh) nieyh. Tak boleh kira selalu. Kat shopping complex kut.
7. novel/buku/majalah yang terakhir dibeli??
 
EH! edisi Disember! Suke! Dapat free calendar dengan shampoo dove. Lagipun, Mizz Nina kuwt cover girl nye. :)

8. name penuh korang??
 
Cik Nur Atiqah anak perempuan Encik Hassan. 
Simple. Senang nak bakal laki nak sebut time nikah. HOHO

9. antara mak ngan ayah.. mane lebih rapat..?
 
Ikut aktiviti ah. 

Kalau time shopping, ofcourse melekat dengan ibu. Tak kuasa nak mengadap muncung ayah yang bosan menunggu. hee

Kalau time lapang, macam ada aktiviti pelik ayah suruh teman macam bertukang, mengecat, cuci kereta, bakar-bakar sampah, memang anak ayah lah. hee

10. namakan orang yg betul korg nk jumpa dalam hidup korg?

Nak jumpa CEO Petronas suruh dia bagi aku job after Grad nanti boleh? huu..
 
Imaginasi logik : Nak jumpa Awal Ashaari dengan Ashraf Muslim dengan Fazura boleh? Warkhhh!!!!! Mau tak tido malam. Huu....
 
Imaginasi sekadar imaginasi : Nak jumpa Nicole Sherzinger dengan Blake Lively dengan Johnny Depp. Hoh

11. adekah korang basuh baju korg sendiri?
 
Kat hostel ofcourse ah. Kalau bukan aku, ada P.A = mesin basuh

Kat rumah ofcourse adek-adekku menjadi mangsa sejati. keh keh

12. dimanakah tempat betul2 korang nk pegi??
 
Australia
 
13. pilih satu.. peluk or cium??
 
Peluk! [Sonok jawab soalan geli geleman ni. HAHA] 

14. beritahu 3 bnde ttg org yg beri tag?
 

- bestfriend masa sekolah rendah, SK AU Keramat
- Soft - spoken
- Bercakap berkias (kira bukan cakap main lepas)

15. lima bnde yang paling disayangi dalam hidup?
 
benda? For now;
  1. Handphone
  2. Beg balek kampung Swiss Polo
  3. Blinky (Anak patung no.1 bertakhta di hati)
  4. Cards & Surat-surat ibu. 
  5. Make ups & Toileteries
Yang penting orang lain memang tak boleh sentuh barang - barang aku tanpa izin even keluarga sendiri. Teruk kan? heh
 
Pelik tak aku tak sayang laptop aku? heh. Sape suh beraksi lembab dengan aku. Kan dah jatuh rating. Padan muka!

16. lagu yang korang paling suka n selalu dengar..
 
Empat lagu!

Kalau berpacaran
PUSPA
Kekanda Adinda
Billie Jean

17. bila tarikh lahir n kat mne korg sambut thn lepas..
 
Tahun lepas? Gilak? Tak hengat! haha.
 
18. 5 rakan blogger yg korg nk tag??
 
Nah! jawab lah korang!
 
Sonok jugak layan-layan tag orang ni.. Bilelah agaknya aku nak create tag sendiri kan? Tengah kumpul soalan-soalan maut nieyh. hoho.
 
 

Tuesday, December 21, 2010

Banat

Selambe duduk rumah makcik kat Jenderam Hilir, Dengkil... Mula layan Mastika.. Mula usha aktiviti orang-orang kat sini.

Hari kedua. Makcik ajak pergi majlis ulang tahun ke-10 Sekolah Banat kat sini. Ups! Sekolah Banat tuh Sekolah Perempuan yer untuk pengetahuan semua. Anyway, Ni ada sikit klip adek aku record untuk koleksi. Enjoy~


video

Tenang tak hati? tenang tak? hoho... Tapi satu lah... Dahlah bon-bon sedia sengal bekas maen ice skating, boleh pulak kena duduk statik atas kerusi plastik 4 jam berterusan. Gilak? Lenguh nak mampus baeek punyee.

Takkan video jer kan? Mestilah ada makhluk-makhluk yang segan-segan ayam enter frame kan? hehe.. Meh nak tunjuk sikit gambo-gambo kat tempat tuh.

dari kiri : Bakal pengantin on this becoming 1.1.11, ibu posing sweet2 gitu, empunya diri yang pakai baju pinjam :P

Inilah makcik aku yang obses Mastika tuh

Barisan tenaga pengajar
Komen? Not bad. Simple yet knowledgeable :) 

All in all, apa salah timba pengalaman baru. Even bukan makanan kita kan? :)

Saturday, December 18, 2010

Ini aku rasa. Korang?

Aku sangat - sangat minat dia dulu. Aku obses. Sampai langgan majalah ni. Dulu isi dia laen. Macam - macam benda yang kita tak tahu pasal alam sana disajikan dengan cara ilmiah. Ada yang menggerunkan. Ada yang mengagumkan. Macam Astro, "macam - macam ada".

Dulu



Lepas tu majalah ni dah mula berubah. Mula tukar isi penting. Mula ambil tahu pasal masalah sosial. Mula cakap pasal Black Metal, Freemason, tangkap basah sana - sini, video porno 'baek punye' dari setiap negeri. Tak tahan, pasal artis pun kadang-kadang terselit jugak. Eysh! Macam-macam.

Dulu
 
Minat aku mula pudar. Malas nak baca dah. Semua benda ni rasanya bersepah kat paper. Tak suke lah baca benda yang rasanya tak perlu hurai lebih-lebih. Tak nak tahu sangat pun pasal pelacur gaduh dengan nyah lah. Siap balas-balas carut-maki pulak edisi bulan depan. Nonsense.

Aku STOP baca. Tapi harini aku lepak umah makcik aku kat Jenderam Hilir, rupa-rupanya dia pembaca setia majalah ni, aku bosan-bosan terbaca jugak.

Eh! macam dah bertambah menarik pulak. Contoh: perihal di sebalik kes bunuh keluarga sendiri. Sampai 3 cerita berasingan di bawah kategori yang sama majalah ni hurai dari A sampai Z.Rasa - rasa kat dalam surat khabar tak lah terperinci sangat macam dalam majalah ni. Rasa takut sambil baca majalah ni timbul balek. Nice!



Rasa puas hati. Kes-kes alam kat sane pun macam menarik. Macam ada yang tak pernah dengar. Tak tahulah sebab aku dah lama tak layan atau memang majalah ni da berwajah baru.

Tapi ramai jugak macam was-was dengan kisah-kisah "pelik tapi benar" Mastika ni. Sebagai bahan bacaan tambahan, apa salahnya kan? Masing-masing ada rasa masing-masing.

Eye bag muncul sebab Mastika. Agak-agak berbaloi tak? :)

Friday, December 17, 2010

Terima Kasih. Harap Maaf.

Kadang - kadang bercakap dengan haiwan macam lagi best. Macam - macam rasa boleh terlepas. Rasa annoy? rasa geram? rasa happy? rasa palat? rasa "damn today sucks!"? Naseb baek aku bukan penggemar kucing. Kalau tak, confirm aku da rembat satu jadik buah hati. Lagi-lagi yang putih gebu ala-ala snow white tuh. hoh.

Macam sweet. Tapi sorry. Jangan dekat! :P
Tapi layan arnab pun cara gak kan? Dulu layan kura-kura tomey-tomey tak dapat lepas sangat pun. kecik sangat. tak dapat nak cocok-cocok picit-picit kuat-kuat sikit. mati kang.. RUGI.


Comel! :)
Semalam aku mengamuk rumah bersepah cam tongkang pecah. Terus aku kemas dengan perasaan dingin. Lepas tu, keluar rumah kejap ambek angin malam, tengok-tengok ada kucing. Yeah! mangsa!

"Weyh! ko pehal lepak umah aku hah? Takde umah orang laen? Semak ar.. Syuh syuh.."

"Oyte! Tak reti bahasa ye? Pegi2! Pegi jejauh. meow.. meow.. mana aku taw maksud meow tuh. cakap ar nak nasi ke nak ayam ke bole ar aku paham. dol!"

"Weyh.. tadi kan.. aku mengamuk.. ade ker baju bersepah tak lipat... blah .. blah .. blah.."

Terima Kasih ar kucing.. Tak pasal ko jadi tempat aku lepas emo kan? Naseb baek ko dok dendiam terkebil-kebil dengar aku bebel. Ko takde datang bergesel-gesel. Sonok aku bercerita dari A sampay Z. Arigato Gozaimas! :)

Tapi, Maaf yer Si Kucing.. pagi tadi masa nak reverse Myvi, terlenyek pulak ekor ko. haha! tak patah kan? Hihi.. Mesti ko dah serik kan nak datang umah aku lagi.. ngehngeh (gelak kijam!)


Jeng jeng jeng ...

Thursday, December 16, 2010

Entry basi tapi masih boleh dimakan

Update sampai lebam!

Malas nak review. Birthday celebration on 5th December. I baru update 16th December kan? Ah! Heran ape? :P

Kenny Rogers at Aeon Wangsa Maju. Not so yummy I think.  


All and all through out the day.
***

Hey, I just got my bag where I bought it online from Anis. It is a great orange bag thou. Brought it first time on my birthday. Love it! Thanks hun!

Sorrylah. posing pelik. nak buat ala-ala comel. terjadi pelik pulak. hoho :)

Cheers!

Hari yang Awesome!


Semalam adalah hari yang tersangatlah AWESOME! (tagline Aryana).

Berbekalkan ilmu pengetahuan yang tersangatlah cetek, berbekalkan bantuan Garmin (nasib baik), berjaya jugaklah I sampay dengan selamatnya di Sunway Pyramid. Okeh, I taw I noob. Please shadap. heh. Meh I bagi sikit-sikit rentetan peristiwa yang berlaku sepanjang hari awesome itu sambil diiringi gambar-gambar yang tak kurang hebatnya.

Mula-mula, macam biasa. aktiviti dua orang kaum Hawa yang tengah bosan berada di dalam kenderaan yang bergerak dengan kelajuan tidak sampai 30 km/j - Camwhoring

Satu jelah tatapan camwhoring I letak sini. Takut ramai muntah ijo plak nanti. heh

Sampai - sampai jer, I singgah Sox World rembat stokin yang dah abes stok kat umah. Ntah lah tak taw kenapa macam mane boleh abes stok. Mak menti curik kuwt. Semua pakat tinggal sebelah jer. I punye socks kaler merah (konon-konon sedondon ar. haha), adek kaler pink.

Lebih kurang sejam kemudian, dua makhluk yang ala-ala macam dikenali senyum-senyum manis masuk Pappa Rich. Dahlah lama tak jumpe kan, dengan lambatnye, dengan tak bagi salam nye, bukan nak say even Hi pun, puji-puji I ker, instead pakat plak kutuk I dengan Selamba beruk. lol

Dua makhluk kerinting. Anuar Zain hebat! :D

"Eh tiqah! ko kerja sini ker? Haha"

Sempat pose. ecececeh.. cover jangan tak cover.. haha
Buat pengetahuan korang, soalan berunsur kutukan itu berkait dengan pemakaian beanie merahku yang sedondon kalernye dengan topi Santa Claus yang dipakai oleh workers Pappa momen itu. Syot Harem punye membe. Cheh.

Kite pendekkan cerita, Ice Skating on board! (main event of the day). For the first time! Satu jer perasaan I time tuh.

CUAK GILA BERDEBO - DEBO!!

Saat menunggu 1


Saat menunggu 2 (nampak tak muka pasrah-cuak-tak sanggup I tuh?)

Time nak amek kasut. Masa ni Walid Panas! Jangan tanya kenapa. hehe

Tengah carik port nak duduk
Lepas jatuh berkali - kali, dan menyusahkan encik Walid kerana berulang kali mengangkat I ( ehem! ada orang kata dia nak angkat I everytime I jatuh, tengok-tengok dia lekat dengan adek I pulak. Chait. Haha ) , atlast, I berjaya jugak main racing sikit-sikit. hoho! FINALLY! yay
Muka pelik. (Credit to Walid)
Me, Walid cemar bau beanie !, Zai

Kaching! Baekk punya kawan!

Hari yang tersangat-sangatlah seronok. Maen mende alah alah ni semata dari pukul 2.30 sampay 6 petang sebelum sambung tengok wayang plak. "The Society Network". Komen? Bolehlah.. hehe..

Zai buat senyum haram

Jatuh bangun jatuh bangun itu adat. But, it is worth it! Kan Zai? Haha. Ermm... Ooops! Nak ingatkan sikit ni. Sukan seronok ni ada kesan sampingan taw. Tapi ikut kondisi empunya badan time maen sebenarnye. Lagi amatur seseorang itu, lagi masyuk side effects die. Tapi kalau I punya konklusi :

Tapak tangan biru - ungu, kepala lutut lebam besar penumbuk, buku lali melecet, bon-bon sengal tahap gaban, perubahan kaedah berjalan, satu badan sengal tak hengat. 

Tapi, PUAS! Memori yang paling takkan lupa lah. Dalam hidup mesti try sekali. Checked!

Thanks rakan - rakan. :) Senyum lebar. Kalau membe - membe laen nak ajak lagi, pasti tak ralat. Jom! :P


Monday, December 13, 2010

Bitter Heart

Sempat lagi update tag orang nieyh.. hoho :)


Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your notes .

24 If someone says, "Is this okay?" you say 
well..."Teenage dream" (Katy Perry)
24 How would you describe yourself?
Sexy chick (lol... I'm not shuffling hoh..) (David Guetta)

24 What do you like in a girl?
Bananza (Belly Dancer) giler! lesbo! (Akon)

24 How do you feel today?
Blah Blah Blah (3 Oh 3)

24 What is your life's purpose?
Ku Bukan Aku (Tilu)

24 What's your motto?
Ratu Novella

24 What do your friends think of you?
Heartbeat (Enrique ft Nicole)

24 What do you think of your parents?
150 juta kali (Fynn Jamal)

24 What do you think about very often?
7 things (Miley Cyrus)

24 What is 2+2 ?
Ain't No Other Man (Christina Aguilera)

24 What do you think of your best friend(s)?
I'm Yours (Jason Mraz)

24 What do you think of the person you like?
Beautiful (Akon ft Colby O'donis)

24 What is your life story?
Dangerous (Akon ft kardinal offishall)

24 What do you want to be when you grow up?
Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)

24 What do you think of when you see the person you like?
Sk8ter Boi (Avril Lavigne)

24 What will you dance to at your wedding?
Bad Romance (Woah!! Lady Gaga)

24 What will they play at your funeral?
Beat It (MJ?)

24 What is your biggest fear?
Beggin (Madcon)

24 What is your biggest secret?
If I Was A Boy (Beyonce) Gilak?

24 What will you post this as?
Bitter Heart (Zee Avi) Cool! :)

mereka yang kena tag ?
Wait for it...........

Bila baca balek.. Macam kelaka pun ade.. hoho :P

Temporary

Urgh! Damn! (dah lama sangat tak update. Tup-tup maki kan? huhu) ye ar. Broadband tertinggal kat UTM. Mana nak update nye? ini pun I jejak cc. Dah lah laptop I tak boleh connect wireless. hoh!

Okay. Quick updates!

Arrived hometown (Rawang), at 6pm on 4th December.

Celebrate birthday on 5th December at Kenny Rogers ( ingat nak lepak kat Johny's. tapi ayah macam tak selera jer.. anyway, will elaborate more in the next updates. In a rush nieyh. huhu. )

Watched Rapunzel 3D laughing hillariously with Miss Ellisa on 10th December. Warkhh!! Worth the ticket. teehee.. Bought some little cute things from Times Square. A red beanie, a blue ring, a red flower hairband :)

InsyaAllah on this becoming 15th, I will be having a nice 'hang out day' with my dearest creditor. Hopefully :)


p/s: I tak taw kenapa sekarang ramai betol orang tanya i such question : "Awak ni Cina ke Melayu yer?". Nanti I update my latest pic eyh? Cuba bagitaw tang mana Chinese look nyer? hoho.. See ya!

Shareaholic!