Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 18, 2010

Perantau Nun Jauh di Selatan (Edisi 2)

Dulu-dulu I penah kena cop Minah Pos. Kenapa eyh? sebab I selalu dapat hadiah, goodies, cards daripada parents I through Pos Laju. So, Banyak-banyak kredit I bagi kepada abang, pakcik, akak (macam tak pernah jumpe awek posmen jer.. hurm?), brader yang sudi jadi wakil my mum bagi-bagi barang kat I nieyh.

But, this time is different. I want to dedicate a Special Thank You Credit to my none other than my kind-hearted (bagi puji lebih-lebih sikit) roomate dearie for becoming my minah posmen this morning. \[^.^]/

Sayalah Cik Zana yang meletop tuh

She brought me:

 Rendang Ayam Ibu, Sambal Daging Tok Yah tapi Ibu yang buat, Sambal Kerang Pedas Berapi Makcik Syazana. (Bukan megi jer boleh maen api-api ni. heh)

Ups! bukan itu jer taw? Hihi.. Lagi buat I rasa gumbira bunga-bunga di hati bile mak I called pagi tadi siap tanya "Dah carik-carik korek-korek plastic bag tuh carik treasure hunt belum?". I pun kind of blur (baru bangun tido katakan. Sambil kesat-kesat taik mata yang tak nak berpisah langsung dengan mata), pegilah usha plastic bag.

Guess what? Senyum Girang! :D



See?See? Dapat Pringles. Dapat Dark Chocolate (tahu-tahu jer ibu stok Dark Choc akak dah abes kan?). Aip! ape jeling-jeling bende chomel color purple tuh? teehee.. Itulah treasure hunt I yang paling berharga. Dapat ANGPAU! Even sampul Deepavali bukan sampul AidilAdha, I layan jer. No hal lah. Janji poket masyuk.. hihi.. (tanda-tanda perempuan materialistik. keh keh)

Psst.. Nak selit satu cerita lagi. I malas nak buat post baru. Maybe senyum girang hari ini hasil I buat baek kat 2 orang jejaka pagi tadi kut. Meh I cerita sikit;

Mereka bukan GAY
Nak dijadikan cerita, pukul 2.30 pagi Zana text I suh pickup dia kat Sri Putri (kepada yang tak tahu tuh. Sri Putri = tempat bas ekspres turunkan penumpang). Bile I sampay, I nampak die borak dengan seorang jejaka pakay short sambil layan asap. I pelik. Setahu I, dia takde pakwe. Kah kah! Sorry Zana. Saje bersikap kijam mengutuk ko kijap. Zana nampak I, terus die datang kat I.

Zana : Weyh, nak tolong orang tak? Boleh tolong hantarkan budak tuh tak? Macam kesean jer. Dia kata die tengah tunggu kawan die, Kawan die jalan kaki dari UTM ke sini. Dia kata lah. Aku pun tak tahu betol ke tak. HAHA

I : Erkk? Jalan kaki? Gile kental? Jaoh kut. Panggil lah die datang tumpang. Budak UTM gak kan? Lepak r. Pagi-pagi buta haram ape jalan kaki? Gile lah.

Zana: Okeh. Aku panggil die.


Mamat 1: Eyh. Susah-susah je. Tapi membe dah on the way. Membe baru seberang highway tuh. Kire pickup membe die kat situlah.


I: Okeh. No hal. (Dalam hati terdetik lagi . Serious jalan kaki? Eysh)

Long story short.. semua selamat sampai hostel masing-masing.. Mula-mula nak tumpangkan chuak jugak. Mana taw die bukan manusia ker ape ker. I seap tanye lagi "Weyh! ko manusia kan?".lol. I seap suruh Zana check kaki die lagi ade ke tak. HAHA.

Baek kan I? Baek kan? I da cakap. I tak kejam mane pun. Hati maw jaga juga maa. :)

By chance, I support Kempen Anti Remaja Biadap! Check it out

6 comments:

Ari said...

Aku nak share isi sampul purple tuuuuuu... :p

eeqa~ said...

Oh tidak. bau harum duit kertas macam baru keluar dari ATM kut. Tak mampu nak sentuh. :D

En Jay said...

nak selai note merahh..

selai je

eeqa~ said...

Boleh. Pegi pujuk mak ko dulu and mintak mak aku sendiri not merah. wa no hal madu2 ngan ko nieyh.

En Jay said...

haha ayat mcam har.. td mak call, tp wa xprasan.. esok wa try lg..

segan kalo mintk sendiri..

eeqa~ said...

Kenapa sombong sangat ko nieyh? Macam Artis. Asek tak angkat jer mak sindri call. Laen kali alert. Jangan lupa pujuk dier leklok sok.

Kata selalu texting. Setakat mintak angpau deepavali. Should be no problem aite?

Shareaholic!