Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 23, 2010

Berbelah bahagi

Isu: Krisis perhubungan.

***

Kawan aku pernah kata:

bear in your mind

kite pompuan bukan the side yang akan buat keputusan

yang membuat keputusan adalah die

apa2 jua keadaan they expect us to understand

MEMAHAMI

da mcm org bodoh pon ade jugak rasenye

***



Betol ker kite orang perempuan tak boleh buat keputusan? Lagi - lagi berkait dengan relationship. Macam sucks kan? Macam tak adil.


Tapi kan, tapi kan... Nampak tak ayat last tuh? Dia sedar jugak kan macam bodoh gak kan kalau kaum Hawa buat camtuh. Ikut jer. Macam lembu dicucuk hidung. Tapi die tegakkan jugak benang yang basah tuh. Ape kena entah. kikiki


Tapi, aku rasa zaman sekarang dah berubah. Tapi berubah ada batas. Bukan semua benda berubah kite terima bulat-bulat ( Macam kejadian COMOLOT itu ). Sekarang pemikiran lelaki dan perempuan masing-masing boleh diterima pakai. Takde diskriminasi gender lagi yer sekarang.


So, lepas ni kalau lelaki ker perempuan yang mintak clash, sila jangan pandang serong yer? Mereka ada sebab tersendiri. Serious!

9 comments:

ammo said...

Ble pompuan ltkkan nilai diri die serendah tahi. begitu la akan terjadi spt case comolot "klcc @ aku dowh"

Ble dlm relationship, theres no mutual consent, the other half forced to accept new rules, forced to accept new ideas and have a great portion of your life torn down just to accept the other half's "love" then that aint a relationship at all innit? lain la kalo ko sanggup menerima perubahan tersebut dan ko jd lebih baik dari dulu. in other words, the other half makes u complete.

Ble pompuan rase die tade hak dlm relationship, pecayelah, pompuan ade hak lagi tinggi utk kekal kan relationship tu sebaik mungkin. al maklum lah laki zaman skang mudah lupa. nmpk pompaun cantik cket auto terase diri tu single.

Ini definisi cinta para remaja dari sudut pandangan aku

http://anothaannoyingfler.blogspot.com/2010/07/cinta.html

sila bace post lame aku utk motivasi ye rakan2

http://anothaannoyingfler.blogspot.com/2010/07/im-hooked.html


p/s: promote blog jap,kah3...eventho tade plan utk menulis dlm mase terdekat ni. well aku rase post aku releven kot ngan ape yg ko rase skang nih.

Yasmint said...

tka....ader masalah ke...?
sabo ek...spe2 wat keputusan pn, pkr masak2...
i'allah ader hikmah disebalik kejadian...

echasuzrin said...

xpelik la kalau pompuan mintak clash...... heh....

Wan Gerrard said...

Hmm ok2, bagus2..selesaikan dengan baik jangan ada dendam2

Moumo said...

bebe,kwn u yg ckp tu lahir thn masihi ke ape?
kite kt 200+ okeh
laki = prpn
jgn la dsmekn fizikal plak
kekeke

arifhazwan said...

betul betul!

hentakbelipat said...

biasenye kalau laki jenis cucuk dkt hidung tu jenis malas nak berbalah kot..

eeqa~ said...

pisang: hamboiy.. panjang nyer.. okeh.. will drop on your link pasni.. :P

mint: iyo.. kesabaran sangat-sangatlah teruji.. :)

echa: heh.. tak pelik tapi elok ker?

wan gerrard : mane boleh men dendam2.. eysh2! hehe

moumo : same ker? hurmph?? (o.0)

arifhazwan : apakah yang betol itu? :P

hentakbelipat: owh eyk? heh.. pening.

biskut said...

so kalau dah pompuan fikir yang sekarang gender takde diskriminasi,soal keputusan sapa yang nak buat dah tak jadi hal.Kita nih soal perubahan macam mana pon kejap jer...mula macam tak terima lama2 dah biasa.normal.

Shareaholic!