Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, October 10, 2010

Rindulah

Orang kata manusia perlu berubah. Apa-apa pun perlu berubah. Terpulang kat diorang nak ke arah yang baek ker ke arah yang tak elok. Tapi kan? kalau kite berubah tanpa sedar macam mane? Dan kite tak suke diri kite yang baru tuh.

Even fazura-pujaan-ati-aku puwn berubah (sorry, pic terlebih. nak bg tulisan nampak jelas sikit. =P)


Kadang-kadang aku rindu diri aku yang lama :
Seorang pendiam. Seorang nerd. Seorang yang langsung tak kesah pasal laki. Seorang yang memang takde feeling ape-ape yang karat-karat. Seorang yang enjoy dengan dunia sendiri. Seorang yang "pedulik ah dengan orang laen. yang penting aku bahagia". Seorang yang maen tangkap muat jer dengan appearance.

Tapi, macam aku cakap, manusia berubah. yelah hormon nak berkembang jugak. emosi, fizikal nak matang jugak. sikap cemburu nak jadi HOT macam kawan-kawan laen timbul jugak. perasaan rindu,sayang dengan orang lain pun ade jugak timbul ade jugak masa tenggelam. nak maen-maen kapel jugak macam orang laen. Nak jugak enjoy-enjoy tak-hengat-dunia jugak macam orang laen.

Bila dah berubah, ada satu masa kita tiba-tiba rindu dengan diri kita yang dulu kan? lagi-lagi bile banyak konflik, keinginan nak keluar dari zon selesa memang memuncak ah. Rindu nak single macam dulu-dulu. Rindu nak maen-maen flirt macam dulu-dulu. Rindu nak maen-maen open relationship macam dulu-dulu. Rindu dengan zon-bebas-umpatan macam kat sekolah ramay kaum bukan melayu yang tak heran langsung dengan orang melayu macam dulu-dulu. Rindu nak melawan cakap ibu sampay kena bantay macam dulu-dulu.Nak taip semua tapi tak larat dah. Korang sambung sendiri.

Iye. Saya Rindu Diri Saya yang Dulu. Awak macam mane? by the way ;

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

4 comments:

En Jay said...

cis, bila baca, buat wa teringat pulak..
adoi.. rindu2..

eeqa~ said...

ahaha! tersentuh eyh?bagus!

Yasmint said...

diri ko mse m3x adakah diri ko yg dulu2?
hehehe...xksh ko cm dlu ke cm skang...ak windu diri ko seadanya,...
mish u tqa~

eeqa~ said...

okeh mint. miss u too. =) thanks!

Shareaholic!