Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 5, 2010

Big Grin

Hari ini baru I taw ape sebenarnya yang boleh buat I senyum selebar-lebarnya tanpa peduli orang sekeliling . Even masa I tengah emo puwn, I boleh senyum-senyum kambing lagi kalau dapat yang satu ni. 

Selama ni, I pikir makanan, chocolate, aiskrim doposen jer yang boleh tarik bibir I bagi senyum lebar sebab kenyang. Salah!

Selama ini jugak I pikir dengan beg baru, kasut baru, baju baru, perfume baru , serta-merta I boleh senyum lebar even tengah emo. Oh! Salah jugak. Sebab kalau tengah emo, memang takkan senyumlah even dapat material-kompom-buat-perempuan-cair tuh. Jangan harap.

Silap juga kalau kalian pikir I akan senyum lebar-lebar kalau tiba-tiba dapat mesej daripada Incik Boyfriend kalau time tuh I tengah moody. Mood swings ni memang bahaya. Maaplah wahai kaum Adam. Kami tak mampu mengawalnya. ngeh ngeh.

Okeh! tak nak buang masa. Satu-satunya bende yang boleh buat emo I lari lintang-pukang adalah 'Fireworks'. Yup! Pelik betol. I tak sedar puwn kewujudan perasaan teruja nieyh sebenarnya sebelum-sebelum nieyh. 



Tapi, baru-baru nieyh ada events berderet => Pesta Konvo, International Day, Pesta Tanglung, semuanya ended the programs by launch those beautiful, colourful and amazing fireworks. I yang bertapa dalam bilik kejap pecah hati, kejap mara-mara, kejap emo-emo, semua tuh terus puff! hilang bila I ternampak fireworks yang meletop-letop tak henti-henti. Teruja gila-gila sampay sanggup tawaf 1 kolej nak carik angle paling masyuk usha bunga api tuh.

"Ko nieyh.. leka semacam dok luar mengadap bunga api tuh apesal? Kena kaut dengan mat gian malam-malam gini tak ke naya?" Kata mak I masa malam New Year suatu masa dulu. Memang leka kalau bagi I mengadap benda tuh sesorang. Apa orang laen buat kat sebelah puwn I buat boo layan jer. heh. Kire macam terapi jugaklah benda gorgeous nieyh bagi I. Hee..

Korang macam mana? korang rasa apa benda yang boleh buat korang senyum lebar tiba-tiba tak kirelah macam mana busy puwn korang , macam mane emo puwn korang masa tuh? Fikir-fikirkan dan selamat beramal. hee~



3 comments:

Yasmint said...

aku rase cm 2, ble ader org ajak kawen...
hehee :))

En Jay said...

kalau wa, humm.. sesuatu yg berkaitan rumah wa, rase comford blk

then kalo xde firework? g shoppin sensorg lg? heh

eeqa~ said...

Mint: memang payah r nak off emo ko cenggitu.heh

zai: rumah? deep purple?hee..shopping sesorang tak bwat aku senyum. just puas jer. muka still ketat gak.heh

Shareaholic!