Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, October 31, 2010

Man I Heart

Displayed image are only for visible viewed. :)
Serious
Country
Dark
Dalam Hati Ada Taman
Credit to Aryana Williams
Ups! Gambar Incik Boyfriend is currently under construction. :)

Saturday, October 30, 2010

Please lah..

Saya sangat tak tahan bau yang tak menyenangkan. Lobang idung saya akan automatik menguncup apabila berhadapan dengan asap rokok or even shisha yang konon sedap itu. Please lah!

walaupun tukang sedut semacho Arnold susah-nak-eja

Walaupun tukang sedut itu seHOT awex-tak-diketahui diatas ni
Entry ni dikeluarkan sebagai tanda protes kepada mamat yang dok belakang aku selambe badak hembus asap kat faculty nieyh. Huh!

Twenty-Five = 25

1. I suke pakay eyeliner! :)

.amatur.
2. I seorang yang cepat emo dengan rakan-rakan, cepat naik hangin dengan adik-adik (ops! tak naek tangan okeh), tapi.. cepat cool..

3. I seorang yang suke duduk sorang-sorang layan diri-sendiri. (pffft! ayat nak karat je kan? heh..) Betol, kadang-kadang I prefer shopping sorang-sorang, tengok wayang sorang-sorang, lepak mcD ke maple ke sorang-sorang, and out of all, I PALING SUKA lepak library or kedai buku-boleh-duduk-terbaring sorang-sorang. :B

4. I seorang yang sangat tak suke orang ade barang sebijik sebejon same dengan saya. Boleh buat putus kawan kuwt. HAHA. terok kan?

5. I seorang yang sangat tak suke orang tengking-naek suara dengan saya. BENCI.

6. I seorang yang cepat gile baran naek hantu tyme driving. Tapi, cover depan parents. Tak pasal kete kena tarik balek kang. hee

7. I sangat teruja maen-maen permainan kat Genting Highland. Kalau boyfriend/kawan-kawan ajak pegi, maw pikir 1000x nak tolak. Tapi kalau kawan-kawan lelaki nak ajak, berjanggut r I. Pakat GAYAT plak semuanya. cheh.

8. Shopping is not my passion. But it will be an exceptional option when it comes to release-tension kind of therapy. :)

9. I prefer jaga ati orang laen daripada diri sendiri. macam LOSER. huu

10. I suke stalk perempuan chantek berbanding lelaki handsome. :).. Blake Lively ohhh Blake Lively..

11. I tak boleh berkelip mata tengok Awal Ashaari, Elyana, Fazura, Khenobu GBC dan Shahir AF.


12. I tak suke Rozita Che Wan! Lagi-lagi lepas dier tackle Shahir! Huh!

13. I ada BFF lelaki. He's Great! And I will always hold the theory "Man and Woman can be Best Friend Forever". InsyaAllah.

14. I tak penah terpikir nak terjebak dalam cintan-cintun until matriculation. Takder feeling langsung. I ingat I lesbo. hoho. Believe it or not? Believe it. HAHA

15. I karnivor. Tak makan sayur punye worang.

16. Habit I dari dulu sampay sekarang tak boleh ubah : maen gulung-gulung rambut tyme gayut telepon. Can't help it! teehee

17. I tomboy waktu kicik-kicik dulu. Baju besar-besar angkat tangan nampak ketiak licin + seluar labuh-labuh taraf sapu taik ayam, maen panjat-panjat pokok, baling selipar + konda kondi memang peberet!

18. I hanya tertarik dengan Dark Chocolate sahaja. Jenis laen setakat sumbat tyme lapa boleh lah layan. hee

19. I bukan camwhore person.

20. I mix Pakistan + Jawa + Melayu + Chinese. haha! LOL! tuh sume daripada great-great-great-great grandparents kuwt. heheh

21. Goal : I nak own rumah sebijik, kereta sebijik, hidup bujang puas-puas before get married.

22. I suke-obses gile tengok lelaki handsome tapi takkan pilih lelaki handsome buat laki. Banyak dogaan ngan cobaan nanti. Almaklumlah, I kan kuat jeles. HAHA. Tak nak take risk.

23. I suke bercerita panjang lebar mengarut merapik meraban kepada pendengar yang baek sahaja.

24. I tak suke silent stalker yang panday kutuk kelemahan keburukan orang laen tapi diri sendiri pengecut nak tunjuk diri sape. Setakat Anynomous, baek tak payah ada tuuuutttttttttttttt.............. Yeah! I can be a so called bitch sometimes. Who couldn't?

25. Fuhhh!!! Last! Ape lagi yer? sekarang baru nak gedik-gedik layan Korean. Antara lagu yang I keep repeating in my GOM playlist - Bonamana, Sorry-sorry, and No Other by Super Junior, Huh and I My Me Mine by 4minutes, Oh! and Gee by SNSD. =)


Wah! At last. Taking 2hours to create my 25-random-things-facts-habits-goal post. Special muah-muah thanks to Ellisa and Maria for tagging me. Pecah kepala maen pikir-pikir. teehee~

Okeh! nak tag sape yer? Macam dah ramay jer buat bende nieyh. Tak tahu macam mane nak pilih. hee
Alright! Cabutan bertuah jatuh kepada .............


Cheers! :)

Friday, October 29, 2010

I Stalk HIM!

Nak pegi BukitBintang Ahad nieyh. Boleh tengok dier. Argh! Damn! Kenape UTM terletak di Johor? hoh!



Shhhhh............... Jangan kecoh-kecoh taw! :)

Thursday, October 28, 2010

Kar-rak-ok-kayh

Choice of songs while enjoying the hell yeah awesome karaoke session :)

 
She choose Hukum Karma, Bunga Angkasa and Bertakhta di hati. She's a real DEAL aite?

She prefers Rock Kapak, Rock Leleh, Rock Lalok sahaja.. heh.. Memang pro abes r..

She really gets crazy on Buat Aku Tersenyum, Baik-Baik Sayang & Kau yang bernama Seri.. Suara die marvellous! hee.. betol .. tak tipu!

She will get her chicky voice tone on Kau yang bernama seri, Poker Face and Hati Kama?

She's really into "My Humps, My Humps, My Humps"! Ala-ala Fergie versi sopan.. ;P

She still with Senggol-senggolan Cubit-cubitan, get nerves on Doa Buat Kekasih plus Nazam Berkasih. hoho

She says NO to karok. heheh..

.

Dare to beat us? teehee~

Tuesday, October 26, 2010

Kalau berpacaran

Suke lagu ini jugak!

"Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya"

 

Douche Bag

Am I a Douche bag?


Douche bag is "Someone who has surpassed the levels of jerk and asshole, however not yet reached fucker or motherfucker."


Believe it or not, I wish I am. [o.0]

Sunday, October 24, 2010

They are back!

She tweets :

I reply :

Thank you AadaOmar! Been waiting for sooooo long! 

Gerrard Way! Crazy all over you!

Tribute to the Late P.Ramlee

Meremang bulu roma.




Dimana kan ku cari ganti

Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya

Friday, October 22, 2010

I forbid myself

The time has come.
It is my turn to forbid myself 

from blogging
from facebooking
from webcam
from youtube-ing
from formspring

But instead , you guys can reach me out through IM, Twitter and Email. Thanks :)

Here are the details! Busy. Busy. Busy. Busy-bee.

 Have a nice day, readers! :)


Wednesday, October 20, 2010

Waiting

Waiting for Anuar Zain 22 years old edition.. 


I wonder...


will he looks like this?


or this?


or one clean-shot-look like this?


or prefer one simple - nerd style like this?



December! See you soon.. heheheheheh (can't wait) :D

Wow! the truth speaks out

Last week, I did attend FDP Workshop at Renaissance Hotel in KL. Yeah! Renaissance! First time get into the hotel, I feel like step into another world. The ballroom is warkh!!! http://www.emocutez.comfeels like gonna have my wedding there.. ngeh ngeh (angan-angan mat jenin). Looking through the big-amazing-awesome chandelier, the giant mirrors, the tiles, huge doors and etc etc. Eh! kinda promote the 5stars hotel here. Ada bakat tak? haha! lol.

Atfirst, feel like I will do anything even listening the whole bunch of crap ceramah just to be in the ballroom for the whole day. But, to tell you the truth. It is not fun at all. Most of us dok tersengguk-sengguk macam burung belatuk inside that damn freezing cold ballroom. I did tersengguk but pandai-pandailah cover ait?

So, I figured out one game. It is not a game actually. kind of lah. I list down Dyno'z names and put a title : 

"The first word flashed in your mind about them. 
P/S: Do not reveal who you are"

Then, I distribute the paper to our close friends. Just wanna know what impression do they thought about us. Depan kita act laen, belakang cakap laen kan? The great part is, we'll never know who critics who.

The result? HAHA! Burst into loud laughs! There! Berkesan kan? Tak ngantok dah. The comments quite harsh actually but it rawks! Lemme point out some interesting words about us - "annoying", "bajet", "garang", "bising", "emo"' "blur", "gabah" and even "puaka". Now, we realize that all of us (Dyno) sharing 1 similar behaviour- ANNOYING. haha. Sorry guys. Maybe the similarity bond us together. Mana tahu kan? Hihi.

***
Me? 12 heads - 12 words - 12 thoughts - 12 all about me in front of their naked eyes.


hot.
gothic.
garang.
hot.
annoying.
 bajet gedik.
bajet.
bajet.
sombong.
gothic.
ok jer.
sensitif.

LOL!

Saturday, October 16, 2010

Serious ! Memang Kelakar!


Confirm korang akan GELAK terguling-guling-guling tengok video nieyh. Even my family puwn tak tahan sampay dua tiga kali keluar masuk toilet ter shishi-shishi.. huhu~ kalau korang semua tengah tension ker emo ker sakit ati dengan sesape ker even tengah demam macam I nieyh ker, cube try test tengok video nieyh. Confirm sembuh. Tak payah seek doctor ker tok bomoh ker tok kadi ker even tok mudim. Tak payah. Hanya tengok video ini sampay habes. Pastikan anda bukan dalam kategori perempuan sarat mengandung dan mempunyai perut yang bersikap tabah dan cekal.Ups! lupe nak pesan. censored sikit r. hehe~


p/s: Credit to Red Lulu yang shared video nieyh. :)
p/p/s: sorry lah i mampu bg link jer.. xdapat2 nak upload.. asek error jer.. hee~ jgn lupe bukak taw! hee~

Monday, October 11, 2010

Aku taw aku OUTDATED

Dah pukul 6.11 pagi. Aku still tak tido -tido jugak. tak tahu kenapa mata nieyh macam segar semacam. maybe kepala otak masih haru-biru dengan masalah plus konflik bertimpa-timpa. heh! Aku nak cerita panjang lebar sebenarnya nieyh tapi, otak macam kering idea nak pikir-pikir perkataan universal sikit. tak pasal keluar ayat-ayat karat kang tak pasal-pasal sendiri muntah baca blog sendiri. hehe~



Sebenarnya, aku baru layan citer Blogger Boy (aku taw aku outdated, terima kasey.), pastu dalam hati, aku wondering : "Agak-agak semua blogger macam tuh ker eyh? ala-ala nerd-nerd-blur-ayam?" Lagi-lagi yang tak expose diri sendiri kat blog macam Budi the Blogger Boy tuh - cool sey merahsiakan identiti sendiri . Macam James Bond gitu. =)) tapi! Chop! nerd-nerd puwn, dapat awex HOT gak taw. jangan maen-maen. heh..

Tak pernah plak jumpe blog berupa komik yang interesting cam Budi punyer blog. teringin nak tengok. Agak-agak biler eyh aku bole jumpe? hurm..............?????????

Sunday, October 10, 2010

Rindulah

Orang kata manusia perlu berubah. Apa-apa pun perlu berubah. Terpulang kat diorang nak ke arah yang baek ker ke arah yang tak elok. Tapi kan? kalau kite berubah tanpa sedar macam mane? Dan kite tak suke diri kite yang baru tuh.

Even fazura-pujaan-ati-aku puwn berubah (sorry, pic terlebih. nak bg tulisan nampak jelas sikit. =P)


Kadang-kadang aku rindu diri aku yang lama :
Seorang pendiam. Seorang nerd. Seorang yang langsung tak kesah pasal laki. Seorang yang memang takde feeling ape-ape yang karat-karat. Seorang yang enjoy dengan dunia sendiri. Seorang yang "pedulik ah dengan orang laen. yang penting aku bahagia". Seorang yang maen tangkap muat jer dengan appearance.

Tapi, macam aku cakap, manusia berubah. yelah hormon nak berkembang jugak. emosi, fizikal nak matang jugak. sikap cemburu nak jadi HOT macam kawan-kawan laen timbul jugak. perasaan rindu,sayang dengan orang lain pun ade jugak timbul ade jugak masa tenggelam. nak maen-maen kapel jugak macam orang laen. Nak jugak enjoy-enjoy tak-hengat-dunia jugak macam orang laen.

Bila dah berubah, ada satu masa kita tiba-tiba rindu dengan diri kita yang dulu kan? lagi-lagi bile banyak konflik, keinginan nak keluar dari zon selesa memang memuncak ah. Rindu nak single macam dulu-dulu. Rindu nak maen-maen flirt macam dulu-dulu. Rindu nak maen-maen open relationship macam dulu-dulu. Rindu dengan zon-bebas-umpatan macam kat sekolah ramay kaum bukan melayu yang tak heran langsung dengan orang melayu macam dulu-dulu. Rindu nak melawan cakap ibu sampay kena bantay macam dulu-dulu.Nak taip semua tapi tak larat dah. Korang sambung sendiri.

Iye. Saya Rindu Diri Saya yang Dulu. Awak macam mane? by the way ;

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Saturday, October 9, 2010

Tranformation

Yeah. there are some changes here and there. No reason to tell which one and why. You can figure it out yourself right? teehee.. But credits to Cik Puan Strowbelang for making my wish came true. Love the header. Heart for it!
http://www.emocutez.com

Friday, October 8, 2010

Semak!

Hai!
Rutin biasa hari Jumaat - I google-googlehttp://www.emocutez.com benda-benda yang macam interesting. Tekan situ tekan sini, pastuhttp://www.emocutez.com warkh!!!!!!!!!!! cool giler!!! heheh~
So, macam biasa I nak share lah kat sini. Sharing is caring kan?http://www.emocutez.com..
Agak-agak korang perasan tak apa yang I nak share kat sini?
Cool emoticons! boleh comel-comelkan blog masing-masing kan? hehe~ senang giler instruction dier. copy paste HTML codes tuh jer. hehe.. I dengan ikhlas hatinya memberi LINK yang I da selamat bookmarked ni.

So, 
Dearest my lovely readers,
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com
GOOD LUCK! AJA-AJA!


p/s: semak tak page I? hehehehe~ 

Bengkak

Bengkak mata tak tido malam bahana FDP.


Bengkak hati bile tahu ada ahli kumpulan tak letak usaha nak siapkan kerja.


Bengkak jugak telinga dia kalau dia yang berkenaan tak datang kelas untuk sesi pembentangan nanti.


Bengkak mulut aku jugak semata-mata mengeluarkan ayat desing-desing kepada dia yang berkenaan.


10 pagi waktu kemuncak segalanya. Wish me luck! 


Eye - bags! LOL

Wednesday, October 6, 2010

I wish he's mine

Omaigosh! I wish I have a "sweet talker-kind-of-boyfriend" just like the one and only Bruno Mars in the clip "Just the way you are". The song is completely make my heart go dupdapdupdapdup in if-only-you-can-imagine-rates like I am gonna get a heart attack. haha! Nonsense. But, yeah! it have a great lyrics indeed - Simple, Sweet yet Understandable.

video

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful

And I tell her every day

Yeah I know, I know

When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay

I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day


Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same


So don't even bother asking

If you look okay
You know I say

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are

The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

p/s: I love those quotes in yellow
p/p/s: hey! I think I just pass the sweet talker imaginary boyfriend to someone else. couldn't handle it much kut kalau cair jer dengan ayat dia.. hehe~

Tuesday, October 5, 2010

Big Grin

Hari ini baru I taw ape sebenarnya yang boleh buat I senyum selebar-lebarnya tanpa peduli orang sekeliling . Even masa I tengah emo puwn, I boleh senyum-senyum kambing lagi kalau dapat yang satu ni. 

Selama ni, I pikir makanan, chocolate, aiskrim doposen jer yang boleh tarik bibir I bagi senyum lebar sebab kenyang. Salah!

Selama ini jugak I pikir dengan beg baru, kasut baru, baju baru, perfume baru , serta-merta I boleh senyum lebar even tengah emo. Oh! Salah jugak. Sebab kalau tengah emo, memang takkan senyumlah even dapat material-kompom-buat-perempuan-cair tuh. Jangan harap.

Silap juga kalau kalian pikir I akan senyum lebar-lebar kalau tiba-tiba dapat mesej daripada Incik Boyfriend kalau time tuh I tengah moody. Mood swings ni memang bahaya. Maaplah wahai kaum Adam. Kami tak mampu mengawalnya. ngeh ngeh.

Okeh! tak nak buang masa. Satu-satunya bende yang boleh buat emo I lari lintang-pukang adalah 'Fireworks'. Yup! Pelik betol. I tak sedar puwn kewujudan perasaan teruja nieyh sebenarnya sebelum-sebelum nieyh. 



Tapi, baru-baru nieyh ada events berderet => Pesta Konvo, International Day, Pesta Tanglung, semuanya ended the programs by launch those beautiful, colourful and amazing fireworks. I yang bertapa dalam bilik kejap pecah hati, kejap mara-mara, kejap emo-emo, semua tuh terus puff! hilang bila I ternampak fireworks yang meletop-letop tak henti-henti. Teruja gila-gila sampay sanggup tawaf 1 kolej nak carik angle paling masyuk usha bunga api tuh.

"Ko nieyh.. leka semacam dok luar mengadap bunga api tuh apesal? Kena kaut dengan mat gian malam-malam gini tak ke naya?" Kata mak I masa malam New Year suatu masa dulu. Memang leka kalau bagi I mengadap benda tuh sesorang. Apa orang laen buat kat sebelah puwn I buat boo layan jer. heh. Kire macam terapi jugaklah benda gorgeous nieyh bagi I. Hee..

Korang macam mana? korang rasa apa benda yang boleh buat korang senyum lebar tiba-tiba tak kirelah macam mana busy puwn korang , macam mane emo puwn korang masa tuh? Fikir-fikirkan dan selamat beramal. hee~



Sunday, October 3, 2010

Alone


Seorang diri menghadapi perut bikin onar
Seorang diri tak ponteng kelas FDP
Seorang diri merasai penyakit gastrik
Seorang diri mencarut tengok cerita haram 'Triangle'
Seorang diri muntah-muntah dalam toilet
Seorang diri tunggu orang habes jamming
Seorang diri lepaskan geram shopping di JJ
Seorang diri masih menunggu mesej orang yang tengah tengok bola 
(urgh! macam takkan abes jer bolanye)



p/s: sekarang seorang diri tunjuk protes kaler rambut (tetiba elisa maw tolong! terima kasey!)

Shareaholic!