Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 27, 2010

What is your name?

Korang sebenarnya taw tak ape maksud nama korang sebenarnya? Ye r.. dolu-dolu susah payah mama, papa, ibu, ayah, mummy, daddy, umi, abah, emak, apak kita belek-belek buku segala macam terbitan semata nak letak nama untuk kita.


Kalau zaman ala-ala 80-an dulu, maen letak jer nama sedepuk Rogayah, Zabedah, Foziah, Sameon, Kasim, Selamat (tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah tidak hidup) . Tapi, sekarang selagi panjang kalau boleh. Tak maen dah dua tempat kosong jer.. sekarang dah layan tiga tempat kosong terus. ciplak nama-nama watak dalam novellah, nama pemain bola lah, ada lagi drastik nama penyanyi sebijik sebejon copy paste letak nama anak. eysh2..

Then, tadi dok buhsan-buhsan melayan perasaan, i puwn usha-usha google-google maksud nama i. Luckily, the meaning could not be any better. "Cahaya Yang Mulia/Yang Dipilih". hehe~

Lepas tu, i try carik maksud nama sayangs i.
Antara insan-insan terpilih yang menjadi mangsa naluri-ingin-tahu i :

1. Encik Baik
2. Encik Putera, ketua, pemerintah, penguasa, pemimpin, makmur
3. Encik Keselesaan
4. Cik Cahaya Pertolongan, petunjuk
5. Encik Tempat Ketenteramanku
6. Cik Bersih dari Noda

Kalau nak sibuk-sibuk men tekan-tekan nama jugak, try klik SINI.  Macam-macam ada..

p/s: teringin nak nama panjang-panjang berjela-jela bagi bakal suami terketar-ketar tyme akad nikah. hehe~ 






5 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, bgus mksudnya..fifiey nk try jugak laah;DD

En Jay said...

wa xyah klik dah taw.
tenteram x? haha

eeqa~ said...

fifiey... Selamat mencuba.... Hehe =)

zai... Yup.. Memang tenteram..panday beta pilih rakan..

En Jay said...

haha, tp.. encik baek lagi kewl~
wa xleyh lawan

eeqa~ said...

heheh! muda patut hormat pada yang tua.. huu

Shareaholic!