Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 25, 2010

Rahsia Kita Berdua


Honestly, I jenis orang yang tak suke layan song lyrics. But, this is one hell exceptional piece. Great lyrics. Heart for it! Credits to Fynn Jamal. Actually I rasa lagu nieyh macam dah posted 1year ago through Youtube. But, biasalah... I baru tahu. Itupun lepas one of my friend kecah kat FB. hehe~ Ok! nak share nieyh. Check it out the lyrics.. =)

150 juta kali by Fynn Jamal

Kalau nak tengok Fynn Jamal perform this song, jangan segan-segan ayam Klik Sini.


Versi sopan layan lagu nieyh jugak! sonok2!! untuk versi video, KLIK SINI.
Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau salahnya saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

7 comments:

Lady-G said...

hoho...150 juta..like2

eeqa~ said...

hoho~ teah! Gyna rocks! haha!

Hazrin said...

perghh lambat. ha ha

Anonymous said...

womm:- bes2 lagu ni..wa~ layout baru.. pink! <3

eeqa~ said...

Hazrin : haha! pehh! menusuk hati kata-kata itu~ mengaku di situ.. heh

wommw : hehe~ best2! best kan? hehe~ saje ubah angin.. tak tahu ubah lagi ker x.. wink2

Cik Puan Fitz said...

haha.. syok lak lagu ni tqa...
macam kena ngan aku n bf aku je..
hikhiik

eeqa~ said...

hihi~ kan?kan? told u so... sedap lirik dier smpy mnjilat jari..huhu~

nmpk sgt bf ko mmg pnyabar~ hee

Shareaholic!