Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 30, 2010

PILIHAN ANDA (Edisi 5)


Hee~ Dah lama tak buat post pilih-pilih nieyh. Malam nieyh mood Merdeka. Macam mana korang celeb Merdeka yer? Plus betol ker cara korang sambut Merdeka tuh sebenarnya or men layan nafsu remaja hingusan semata jer kan? hee~

Agak-agak mana satu korang rasa rutin paling digemari masa malam Merdeka?

1. Konsert sempena Merdeka?
Jujur I mengaku I tak pernah pegi konsert semata nak celeb Merdeka-Merdeka nieyh. hehe.. Ape rasa eyh? Apa yang best sangat yer? Member-member I ramay gak menyetan I suh pegi, tapi beselah, anak-dara-sunti yang sangat dikawal rapi. Tak sempat nak mintak izin, baru keluar word "konsert", terus halang mentah-mentah. pfft.. Tapi kan, kalau I pegi puwn misti I semput pastuh. Gara-gara ramay orang+sesak+berpeluh-peluh kalah ikan sardin dalam tin. hoho! Anda mahu? Saya tak nak! 
Giler!!!!
2. Duduk depan TV laung Merdeka! Merdeka!
Memang aktiviti peberet kalau kat umah. Sape setuju angkat lobang idung kening. Yelah, tak tengok konsert Live, tengok kat TV Live puwn layan r. Noob. Lepas tuh, tyme countdown pukul 12, masing-masing bersorak Merdeka! Merdeka!. (Oops! scene nieyh I tak buat. Gilo apo jerit-jerit tengah malam sorang-sorang.) Lepas tuh berkumandanglah lagu-lagu patriotik bagai kasi hati touching lebey sikit. kehkeh... layan maaa~


3. Berkonvoi ?
Penah nampak tak ada konvoi ramai-ramai naek moto + kereta +van + lori bagai sambil kibar bendera? mesti penah kan? taun lepas I sajer jalan-jalan pusing UTM tyme malam Merdeka, pastu dengar bunyik bising-bising macam meriah hebat jer kan. Usha punye usha, rupe-rupenye ada konvoi (memang ramay wa cakap lu) buntik-bunyik hon, sambil pasang lagu patriotik kuat-kuat pusing 1 UTm. bukan sekali, banyak kali kuwt. memang semat lah! senyum sampay dahi aku tengok ! Teringin maw join.. 


4. Mengedate/Meronggeng sakan ?
Mesti sonok mengedate tyme malam Merdeka kan? Sebab, esoknye cuti Umum. Tak payah pikir pasal kena bangun awal esok pagi nak pegi keje lah, nak pegi kelas lah, kena seapkan esemen lah, apelah. hoho~ Errkk! taw tak ape maksud meronggeng? ala lepak-lepaking r. Layan midnight movie ker malam tuh, tengok bunga api ker, karok berpam-pam, maple lagi. Fuh! pastu balek umah kul 4-5pagi, membuta sampay maghrib. Sahur entah ke mana, puasa entah ke mana.heh~


~Happy Merdeka rakan-rakan~

Malam nieyh I nak lepak Balai Cerap. Kawasan tertinggi kat UTM, usha Fireworks. Jakunlah sekejap. Sejak dok Johor, level Noob bertambah-tambah. hehe~ Credits to Aryana the photographer.


7 comments:

Cik Puan Fitz said...

last aku celeb merdeka time skola je. ahaks...

En Jay said...

apahal banner blog ko macam.... hehehe

eeqa~ said...

fit: yeker??? same lah kiter.. apesal eyh? dah matang kuwt..hoho~

en jay: macam aper? smart kan?hehe~

En Jay said...

mcam femenin.heh

eeqa~ said...

en jay:haha! nt wa tukar kc semat ckt... it is just a matter of time~ heh

Moumo said...

hye bebe,
mlm merdeka i p dataran
tade ape pn not even firework.
manusia rmai gile.
da nk countdown hujan rintik plak
sume org boooooee sbb nothing hppened,pdhl sume da smngt nk countdown,

wt pnt je i p,
haha

eeqa~ said...

haha..babes...
U clap tyme lah.. This year kan merdeka tyme ramadhan.. So, gov kan xbg ada fireworks semua tuh. I dok dlm bilik layan megi cup jer malam tuh.. Even bunyik letop2 puwn i xdgr..huuu..
Last2 misti u lpk maple jer kn? Heh

Shareaholic!