Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 27, 2010

Pengalaman Pertama

Ehem. Confession - I tak suke makan kek (except chocolate cake). Perut akan terasa macam kacau-bilau, tekak rasa geli-geleman, memang ada feel nak throw up kalau kena paksa makan lagi - lagi moist dier (no offense to Secret Recipe addicts ). 

Tapi, geli-geli puwn, tadi I baru belajar macam mana nak buat kek ( First time! Bangga taw. Ecece.) Ok, I mengaku I noob. Tapi "Kek Batik" jer lah. Kuikui. No need the mighty oven, no need cute-hello kitty aprons, just having fun with multi-purpose-cooker (MPC) accompanied by spoons. yeah! SUDU. hehe..

Step 1

Pecahkan Miss Marie kepada beberapa pecahan mengikut hati dan perasaan ( i prefer pecah empat je)


Step 2

Mr.Butter ( haha! sekali tengok spelling, maksud Mr.Butter macam Encik Bon-bon. lol ) dicampak masuk ke dalam Mr.MPC. Lepas tu, tabur Encik Susu F&N. Kocak-Kocak sampay lenguh.


Step 3

Baby Milo coming. He's coming. He's coming now.


Step 4

Ok puan-puan, kita gaul sampay sebati yer. ( Sile buat tone suara Chef Wan )


Step 5

I tak sempat snap pic tyme Miss Marie bermesra-mesra dengan campuran tu. Lepas tu, masuk dalam tupperware, penyet-penyet ayam penyet . SEAP!


Ops! Lupe pulak! Credits to :

Chef Afy
Mimie Penyet
Zana Malas
Ika Pembantu Rajin
VIP Huda
Perantau Sara
Perantau Ellisa

Dah penah try? Best! Sekejap jer buat. Tak sempat berpeluh pun. hehe~ Tapi, I bukan makan puwn. Tak kena pulak dengan tekak I. Kalau korang gile Milo, memang resepi terbaek ah untuk korang. heh. Selamat Mencuba! Dah cube Resepi Kuih sebelum ni? hee~

10 comments:

Lady-G said...

beb..ko nk jual kat bazaar ke??banyak gile..

Yasmint said...

meh la kc ak rsse skit hasil tgn ko~

En Jay said...

wa nk jadi perantau 3 leyh? heh

by the way, time kicik2 dlu, time bday kitorg mak aku bikin kek ni, cupa tak xde xpress sgt.. btul2 sedap ke?

eeqa~ said...

Gyna: haha! ada buka pose 1 batch lorr rini.. dats y bwat manyak.. hee

Mint: Mai r Juhur.. huhu~

En Jay: haha~ bole.. perantau jao. hehe~ membe2 aku gile2 kuwt kek nieyh. aku xminat sangat.. xmasuk tekak.. tp, tgok rakan-rakan makan.. nmpak heaven jerr. hu~

Ari said...

Arggghh!! Favourite akuuuuu!!!

Nak ckitttt!!! :)

eeqa~ said...

Haha!

Kalau ada lebey tyme iftar nanti, aku bawak balek k9.huu~

E L L A said...

eerr,,,kite mpunyai rice kuker y same hahak ! :)

eeqa~ said...

ella : haha! mari berjemaah jual kek batik.hee

Eman said...

woahhhh! byknyaaaa awak buattt! meniaga keh?

eeqa~ said...

hehe~ xder r... buat utk jamuan bukak puasa 1 batch.. engatkan banyak lebey.. rupanya habes licin licau.. xsanka eden.. teehee~ :)

Shareaholic!