Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 25, 2010

First Test Semester 7


Test 1
24August2010 
Subject Well Diagnosis
Chapter 1,2,3
Theories and Log interpretation

Urgh! Tak tido langsung 1malam menelaah tiga chapters yang memang-memang-memang tak boleh tahan banyaknya. Biasalah.. student malas macam i nieyh, memang last minute ajerlah kan. Masa awal-awal belek-belek jer notes. Tengok-tengok jer point penting vs point boleh bwat bodo. Ada semangat sikit, layan nota kaki. Tambah sikit buat mind mapping. 

Owh. memang miserable.


Dan-dan sampay malam terakhir before test, tak hafal-hafal lagi fakta-autanye. Kalau setakat maen kire-kire, tit tot tit tot kalkulator tuh, agak boleh blah lagi. Naseb baek ade selit Log Interpretation, carrying about 25 marks out of 40 dalam test. yes! nampak strategi kat situ. Balun ika, jangan tak balun.heh~ 

Untuk theories berlambak-bersepah tuh, nak tak nak, kena guna space dalam otak pulak juga bakat menghafal. Sambil-sambil tu, hati dah pasang niat (bukan niat puasa ok) dah "memang confirm nak layan toyol pink (sebab tulis mindmap gune pen kaler pink) esok nieyh. By hook or by crook. huh..."

Masuk jer kelas, masing-masing pasang strategi. Ada yang conteng key points kat meja, ada yang duduk dekat-dekat dengan orang-orang 4flat, ada yang urut-urut leher kasi panjang sikit sedia untuk proses menyekodeng nanti, ada yang gerak-gerak engsot-engsot kerusi sikit rapat-rapat dengan membe sebelah, ada pulak yang bawak toyols bermacam-macam warna. (erkk! tetibe tergigit lidah. hee)

9am. Lecturer masuk. Distribute sehelai handout quiz. Gulp! banyaknye soalan.. Tapi muka kabe sikit. Mana bole tunjuk gabah, hilang macho. cheh. Dengan lagak pro, i layan soalan satu persatu. Tibe-tibe blank sekejap, dah kenyit-kenyit dekat toyol pink, riki kanan, riki kiri, ok..clear! 

Tibe-tibe telinga chomel terdengar sayup-sayup bunyik orang berjalan kat belakang. Usha sekejap, kusss semangat, pandangan mata beliau bertemu pandangan mataku yang seraya tunduk. Haha! syot! tak bagi muka langsung. Suke jer berjalan-jalan dekat-dekat dengan tempat i. I wangi (sniff sniff) sangat ker sampay die 2 3 kali lepak jer 3kaki jarak die dengan i? cheh. takde peluang nak buat jahat.

Situasi test same sahaja. So, toyol harini menderhaka. Damn! Tak berjasa dengan i. Naseb baek bolelah i mencarut essay sikit untuk test. Ape gune bakat berblog kalau tak boleh mencarut dalam test kan? hehe~

Ok! pukul 11am, habes test, mata dah separoh terbukak, kepala dah tingtong-tingtong, cakap dah lalok-lalok, dahi dah berdenyut-denyut, jalan dah longlai-longlai, bukak pintu, tukar baju, nampak katil, terus serbu. Tak endah Blinky, Tak endah Diddy, Tak endah Stitch, Tak endah Satan. (Perhatian, nama-nama pelik itu semua buah hati tempat beradu i).

Bangun pukul 6.12pm. (setelah dipaksa keras) Eysh2.. anak dara sape nieyh? sekarang mengadap blog. Ape nak jadi? =)

**Sorry dearies, tak update blog lama dah. still in mourning mode. hee~ serabut sikit. Now I am getting myself back. Thanks Chipsmore and Besties. Love.**

2 comments:

En Jay said...

banyaknye teman tido ko? heh

eeqa~ said...

tu pun tinggal Mr J kat umah..huu~

Shareaholic!