Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 16, 2010

Damn it! Trans


I bukan nak cakap pasal robot-robot besi gergasi bergerak-bergerak Transformers tuh, juga tidak maw cerita pasal Transformasi Akademi Fantasia 7 gagasan Tiara Jacquelina. Tapi nak mencarut kat Bus Transnasional yang konon bajet punctual dan perfectionist itu.

Lalalalala~ (mode busuk hati)

I sokong seratus-lima-puluh-enam peratus HentakBelipat dengan Joegrimjow atas carutan-makian-pujian mereka terhadap objek yang sama berlainan situasi. Kenape yer? kerana i puwn terlibat secara tak langsung dengan bende bodo nieyh. Apa kes?

Hari : Ahad
Tarikh : 15 Ogos 2010
Masa : 1.30 petang yang panas terik gile babi
Penglibatan : Driver Trans , Ibu , SichantekKijam , Ammeir (Adek laki SichantekKijam )


Ammeir : Tiket abang pukul 2 nieyh. 

Ibu : Ini kuwt bas nyer. Meh ibu tanyekan driver.Encik, ini bus pegi Klang eyh? 

Driver Trans : Iye puan. Klang-Shah Alam-Kuala Lumpur.

SichantekKijam bermonolog "Bus lompat ker haper nieyh? pehal sampay complicated pulak destinasi die?" Si chantekKijam dah mule rasa tak sedap hati.

Ammeir: Oklah, abang pegi dulu. (salam-salam-peluk-cium semua)

SichantekKijam usha je adeknye naek bus Transnasional ClubClass itu (konon sebak.sob..sob..).Pastu SichantekKijam perasan yang adeknya tak de seat. Monolog lagi-Aish! bodo ker? tiket punye canggih, ada kaler merah-itam-putih bagai, takkan freeseat kuwt. Nonsense. Pastu driver bus suh si adek yang tak matang sangat tuh duduk jer mana-mana. Si chantekKijam dah mule rasa tak sedap hati untuk yang kedua kali. 

2jam kemudian;

Ringringrengrengrongrong....
Ibu menjawab deringan panggilan handphonenya.

Ibu : Hah? Ok2, kejap..Ibu bincang dengan akak. (Menoleh ke arahku) Kak, Ammeir kata bus tu sampay Bukit Jalil je. Driver tu kata Ammeir salah naek bus. Sepatutnya Bus Double Decker tu. 

SichantekKijam : Bangsat! Driver bodoh! Patut ar rasa tak sedap ati jer nak lepas adek aku tadi. Yang driver tuh check ticket sebelum Ammeir naek bus tuh, dier check pakai ape? lobang idong? Pastu seap mengangguk macam burung belatuk tyme kiter tanye pasal Klang tu ape? Jawab tanpa sedar? Bullshit gile.Takpelah bu, pegi suruh Ammeir berdikari sikit. Kite bagi jer direction.

Ibu : Ok,Ammeir, ko pegi tanye orang, mana stesen Putra, naek sampay Masjid Jamek, pastu jalan kaki pegi Pasar Seni, amek bus pegi Banting kat situ. Pastikan bus tuh betol-betol. Ok? Ape-ape, teros contact ibu.

Ammeir : Ok.


Mungkin untuk orang laen bende nieyh small matter jer kuwt nak settle. Tapi, bayangkan lah adek i baru first time naek bus sorang-sorang kuwt. First time jejak Bukit Jalil tu. Naseb baek die lelaki. Ada kelebihan kat situ. Kalau driver tuh ade kat depan muka i, confirm maki habes-habesan. Cakap macam Haram. Kepada Transnasional, wa boikot lu. Pengecualian dalam keadaan darurat-terpaksa-takde pilihan.

2 comments:

En Jay said...

peh, panas disitu
jgn bakar kaunter dorg weyh, nnti gua tak blk raye pulak

eeqa~ said...

erk...naek flight suder..heheh~

Shareaholic!