Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 11, 2010

Batal..Batal..

Sempena 1Ramadhan nieyh, kasi insaf sikitlah.. Kena hormat Bulan Baek Hari Baek nieyh. So, i puwn terdetik nak buat entry puasa jugaklah. hee~ Tapi, ramay orang dah buat pasal fadhilat bulan puasa lah, timetable bukak puasalah, wishlista puasalah, terawih lah, video pengumuman puasal ah, tak tinggal juga kata-kata aluan lagak Agung sempena bulan puasa nieyh. heh~

Happy Blessed Ramadhan


Jadi, i ambil topik antara benda-benda yang boleh buat puasa kiter kiok or MASUK diskaun punyer tab.

(Ini bukan full version. kalau nak FullVersion, sila google ataw click sahaja DI SINI. =))
1.Makan dan minum dengan sengaja
perhatian! word sengaja itu ditekan keras sampay retak keyboard. Kalau dah tertelan nasi ayam tandoori naan tuh (betol ker aku eja nieyh) , pepanday ler ilangkan deria rasa, bau dan warnanye, kalau korang ikhlas maw berpuasaler. Kepada para pria di luar sane, sila sorok bawah bantal buah hati anda bernama winston, dunhill, pallmall, daun pisang, cap ayam, (hentam jer.. memang tak tahu lah.. heh) dan sama waktu dengannya.

2.Ber Ehem-Ehem Uhuk-Uhuk (tiru ayat AnisHaha) dengan isteri pada pada siang hari bulan Ramadhan
Tetibe tak nak elaborate lebey-lebey kat sini kan? cam dah direct abes jer ayat atas nieyh. hu~

3.Muntah dengan sengaja walaupun sedikit
Ok! sekali lagi. tekan betol-betol word sengaja tuh. Kalau TERmuntah. No hal lah. Jangan chuak gabah lemak ayam pulak biler dah TERmuntah pastu terus rebat Jus Epal masam manis sejuk-sejuk berais made in Artartica. Alasan!>> Puasa dah TERbatal. 

4.Kedatangan bendera merah buat kaum Hawa di luar sana.. Juger berkait dengan Air Duit.. (ehem.. buat-buat bukan i yang taip word tuh.. lala~)
Once again, don't need to explain furthermore. Masing-masing dah besar kan. Masing- masing bole paham kan? Kalau tak paham, sila masuk kelas KAFA balek yer? terima kaseh.hee~

5. Memasukkan sesuatu bukan makanan melalui saluran terbuka.
Mana-mana yang terbukak lah yer. Lobang idong ka, Lobang tekak ka, Lobang telinga ka, mane-mane lobanglah. tapi kalau orang punya takper kut. puasa die yang batal. bukan c pembuat. kehkeh

6. Pengsan sepanjang hari
Owh. jangan risau. Bukan tidur sepanjang hari.(Selamat i). tapi, agak-agaklah yer.. kalau tidur after sahur bangun 1minit before buka, baek xpayah. Loser giler.

 PESANAN DARI HATI TULUS IKHLAS:
Terawih jangan lupa. Kalau ikut pengalaman kan, jangan skip even once, kalau skip sekali, terasa nak buat banyak-banyak kali. tup-tup da abes Ramadhan. Menyesal kemudian tidak berguna. hee~

2 comments:

Anonymous said...

wommwm:- salam ramadhan dan selamat berpuasa.. ^_^

eeqa~ said...

salam ramadhan juger! hehe~ keep udating your blog. hee~

Shareaholic!