Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 15, 2010

PILIHAN ANDA (Edisi 2)

Mood berwayang pulak kali ni. Agak-agak lah kan rating movie genre ape yang memang jadi pilihan orang-orang kiter kat Malaysia nieyh eyh? Local ker International? Wah!.... Isu sensitif di situ. Isu patriotisme. Wallah! Kecut sikijap.hehe~ (alahmak! sakit giler tulang belakang ni akibat mengadap lappy xberenti.fuhh..adoiy!)

Ini antara genre-genre yang aku agak familiar lah. Tak taw lah aku salah or ada lagi genre film yang aku termiss mane-mane. Harap maaf lah yer. Hamba tidak sempurna.. =)

A)Action- Sebenarnya ini pilihan nombor dua aku. Tapi oleh kerana undian yang tertinggi telah aku peroleh sepanjang aku buat bancian movie nieyh, jadi aku letak lah genre nieyh no.1. Tapi, aku agak setuju lah filem macam nieyh dapat rating tertinggi. Kalau tengok screen besar, sound efek puwn kenalah mantap kan? barulah setaraf.heh


B)Horror/Thriller- Ini sebenarnye pilihan nombor 1 aku. Walaupun kechuakan itu memang wujud, tapi itulah cabaran kan? sape xsuke take challenge? haha! even setakat tengok movie. hee~ tengok hantu screen besar. kalau ada versi 3D punye, Aku pasti tengok! tapi bertemanlah..hehe.. segan2.. kalau xder teman, aku paksa jugak. tak kesahlah dier nak tdo dalam wayang ke tidak.hehe.. desperate2.

C) Cartoon 2D/3D-Memang aku takkan layan. Pernah jugak aku terperangkap dengan pujukan rakan tengok cerite nieyh, alih-alih tertido. Maap! aku memang tak layan.. Buat rugi RM10 aku jer. Baek layan Carls Jr. Erkk! macam tak kena jer RM10 dengan Carls. huhu~


D)Romantic Comedy-Pilihan terakhir aku. Kalau da takder cerita sangat. Lepas tu tergedik-gedik jugak nak tengok wayang, ini jer lah pilihan satu-satunya pilihan. Takder yang lain dah. Pastu tahan jerlah mata xmaw kasi ngantok. Tak berbaloi labur duit kang. hoho~

p.s: teringin pulak nak pasang screen besar kat rumah+home theater. Tak payah susah-susah beratur beli tiket.

p.p.s:Rasa kechiwa GBC kalah. Tapi kalah bermaruah. Gua Bangga+Kagum! hehe~ semangat2.

4 comments:

Anonymous said...

wommom:-
huhu..
sgt jeles dgn org yg sempat berfoya2.

eeqa~ said...

Erkk???? u xsempat ker?? chill lah.. masa muda lah kena enjoy.hehe

Anonymous said...

tersgtlah bynk project dis sem..
=.=
zzzz....

eeqa~ said...

samelah kite~ haha!

Shareaholic!