Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 28, 2010

"v." = "vs" = "vs."

"v.", "vs" or "vs." are the abbreviations of versus. 

Ehem.. bahasa lain ckt jum?

Uols biasa tak lepak2ing kat mall then duduk jap lepas lelah afta seharian berusaha membina otot2 kat betis, telapak kaki, buku lali dan sebagainya. Time tengah nikmat duduk melayan aircond tuh, mata Uols misti suke berlegar2 kan? ngusha cni ngusha saner.. pandang cni pandang saner.. cuci mata plus bonus wiper skali kiri kanan mata masing2.. Begitu juga dengan saya (teringat ayat std wat karangan dolu2).. hehe..

I puwn layan gak proses usha mengusha nieyh kan. tapi kan, i lebey terfocus dlm mngusha couples. Sonok taw tengok they'ols.. mcm2 ada bernada seperti Arwah Pakcik Astro Macam2Ada Pastu i suke wat theory @ conclusion rambang.. Kalaulah uols perasan, kebanyakan couple memang saling bertentangan (i mean kontras) - sebenarnye ini salah satu theory rambang i. Contohnye adalah seperti berikut:

  • Hitam vs Putih
       Uols perasan x kebanyakan couple sekarang melibatkan perempuan versi putih2 chun, lelaki versi gelap2 gentle (wah! ayat manis gitu).. Actually, bukan i sorang, member2 i puwn perasan benda yang same.. btol wa cakap lu.. tarak men tipu2 punya.. Xtawlah sekarang perempuan makin putih dengan kewujudan Fair n Lovely  perusahaan2 kecantikan yang muncul bak cendawan tumbuh selepas hujan sekarang. Ataw mungkin kulit lelaki yang sudah sedia sejak azali lagi coklat manis semakin pekat kadar kecoklatannye efek daripada penipisan lapisan ozon? hurm? Pelik! Kalau uols xpercya, pasni cube usha, xpaya jao2.. tgok member sindri suder.. Kalau betollah research i nieyh, (ececece...)Arap2 anak i xjd kelabu nt.. wee~


  • Keras vs Lembut
Pemerhatian i yang kedua.. Uols perasan x dalam kalangan member2 uols,, usha yang dah couple jer eyh.. yang xcouple agy nak usha mende?  kalau Sang Lelaki tuh jenis ganas/keras yang perempuan tuh misti type2 yang lembut2/bersopan-santun/berbudi bahasa..btol! hehe.. kalau Sang Perempuan tuh plak type ganas/kasar yang laki dier plak misti jenis softspoken/senyap/pendiam jer.. shweet kan?? heheh~ Xpaya nak usha jejao.. Rakan i sendiri, yang i rasa berkemungkinan besar membaca entry nieyh.. Die xder r ganas sgt, tp soul dier keras kuwt.. Palapes Darat katakan.. hee~ alih2 awex dier memang type senang i nak buli lah~ lombut2 ajo..haha! Malang sungguh wanita itu ;-p


  • Emo vs Cool
Situasi nieyh memang common situation.. Dalam family we'ols sendiri we'ols da boley detect dah kan?kan?kan? Si Ayah selalunye mmg cool lah.. Anak bwat spoil bende remeh, boo layan r.. Contoh sebenar; Rakan i jugaklah kan... we'ols misti bercerita dpd experience.. xkan men dongeng2 jer?? heh. An emo girl.. bukan type2 gothic nuu... tang celak tbal2 tuh.. bukan2! a girl jenis emo.. jenis kwat melenting... salah sana ckt, lenting sane.. salah sini ckt, lenting sini.. happily ever after after met one boy yang mmg cool. jgn salah paham, dier bukan jenis xder perasaan, tp dier memang jenis cool. Chill selalu.. bile perempuan tuh emo, die lepaskan abes2an kat mamat tuh, mamat tuh dengan coolnye layan,mendengar, menasihat, then, puff! ilang emo..shweet kan? =)

So.. kesimpulannye, uols rasa theory i berasas x? kukuh x? haaa!!! ada bakat jd researcher kan?heheh~
 
Orang kata, lagi banyak lainnye kiter dgn pasangan, lagi chemistry sesuatu hubungan itu.. huhu~ xtaw betol idak...  kay.. chow~

 kontras! lurv it when it comes to a great result.

7 comments:

En Jay said...

wah, agak bernas buah fikiran ko kali ini
aku pun tgh buat research, tapi tak siap2 lagi
takde mase nak turun lepak mall,lame2
heh

eeqa~ said...

eleyh..pengkhianat mmg begitu.. lalala~ sedar tak sedar rakanku sudah berpaling tadah dgn klang.

Anonymous said...

ko rs kan . aku ngn abe category mn ? hahahahaha

echasuzrin said...

tqa n en ehem2 category yg first~ hehehe

eeqa~ said...

ERKK???
kaitkan aku plak? heh... aku nak chop no.3 boley?heh

echasuzrin said...

boleh2....
tp en ehem2 tu cool ea?

eeqa~ said...

ellisa:bkn en ehem2 yang ko pk.. tp, en angau.haha

Shareaholic!