Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 16, 2010

Hurm?Stress?

Kenapa nak ckp pasl Stress eyh?Hurm?Sbb aku sekarang berada dalam keadaan tertekan..So,aku berhajat mahu berkongsi kebertekanan aku ini bersama2.heh~ Bile da tertekan..macam2 yang kiter nak bwat kan? Pendek kata..Panjang xkata apa2..Panjang Relax sajer.. heh..Pendek kata, tyme tuh mcm2 kiter bley bwat tanpa pikir baik buruk sesuatu tindakan itu kan? So, kiter misti ada mcm2 cara nak buang bende2 yang masyuk2 men tekan2 dlm kapla kiter nieyh..

Actually, aku ada 4 common method yang aku taw berguna nak ilangkan stress and it works! Proven!

 Makananku Hidupku Syurgaku


 Hohoho~ mmg teknik ini sgt3 berkesan... Contoh senang r kan.. kunun r tyme tuh tgh bwat tutorial, hajat maw mengabeskan 5soklan..tup2 soklan first da sangkut..mana xberasap otak..cara unggul mengatasinya>> bermulalah momen2 aku merangkak ke arah locker dan seterusnye menuju ke peti harta karun yang berisi mamee,maggie,koko crunch,snekku,ngan nyin, twisties, vochelle, m&m dll. Terus daku mencapai Megi Cup perisa kari peberetku, setelah berjaya mengahasilkan air masak menggelegak dlm heater oren, ku campurkan kedua bhn kimia ini ke dalam mangkuk berbercorak pelangi yang tersergam indah di atas meja. and Wallllah!!!MARVELLOUS! Plus ngadap Prison Break, mmg masyuk..= Ilang Tensi serta-merta.

Mari beradu
Yeah! Kalau tyme puasa, mmg kompom r katil tempat idaman setiap insan. Tilam bujang empuk ditambah penyumbatan earphone ke lubang telinga bagi menghiburkan gegendang telinga yang sedia menanti, sambil memeluk doodolls kesayangan = Puff!! Heaven~~~~

Campak, Campak, dan Campak lagi
Hurm~ bagi aku ini sikap yang kureng cool lah.. men campak2,baling2 barang.. tawlah awak tuh kaya, pikirlah ckt, awk dapat barang2 yang awak campak tuh pakay ape? Men gosok2 lampu Aladdin ker? Kalau Iye, nak tumpang sekaki! Hehe~ Actually, it is a true story kuwt.. Aku ada 1 member yang mmg mempunyai habit gini, kalau emo jer.. mula r berdentam dentum blk dier.. Tembus beberapa bilik kuwt gelombang bunyik tuh..heh.. Ala2 soundtrack tyme Ultraman tgh fight ngn Raksasa dier.. eysh3

Aaaaaaaaaarrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Penah tgok citer Boys Over Flowers? Ingat x scene Si Heroin tuh jerit kuat2 kat 1 tempat tuh semata2 nak lepaskan geram dier yang teramat kat Group Hensem Berlagak nak Mati, F4 tuh.. Cara tuh puwn berkesan gak sebenarnya even aku xpnh cube. Aku rasa konsep dier same jer ngn layan karok.. Melalak kwat2 xhengat dunia, sumbang ntah ke mana, pitching kompom ke laut, tapi Puas! kan3??





Then? What Say You??? Hehe~ Ada idea lain? Mana taw agy berkesan ker??? Bley hamba try~ hehe.. Later~

3 comments:

En Jay said...

ko mcam lupa yang ke5..ke6..dan seterusnya?
dengar musik?
mandi air terjun?
karate org? heh

eeqa~ said...

Giler haper? tuh ko..bkn aku lorr...

eyh lupe..ko jiwang orgnye... so..pandang2 bunga misti da ilang stress kn?

afifah said...

yang ak paling setuju. karok = hukum karma! hahahahahahaha

Shareaholic!