Hey! I see you!

The Landlord

My photo
Lewat remaja. Engineer. Ghimau.

Follow me?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 14, 2010

BALEK KAMPONG!



 ada gaya Orang Asli x? bakat semulajadi..hehe~

Yoo! Wassup! da lama xciter pasal diri sendiri kan? hohohoho..... Tetiber rasa bersemangat plak maw bercerita pasal kampong halaman ku di Paya Dalam, Bandaraya Bersejarah. Sebenarnye BEST sesangat dok kampung kalu kna r ngn cara kiter manage masa,xtvt kiter.. hehe~ rs cam senyap jer.. xder r bising2 preng prong prum prang + asap busuk itam pekat melekat idong baunye dr ekzos makhluk2 rempit.. xder gak r pemandangan hutan2 batu jer keliling umah.. ada gak r kelibat hutan btol kalu lepak kampung nuu...  Aman.. Damai.. Nyaman.. 

Kekadang feel lebeyh smpay rs cm nak pusing balek masa tyme kicik2 xbertamadun dolu2.. ngn baju hambat mane ntah kat dlm almari tuh.. merende2 pusing 1 kg nek beskal.. men panjat2 pokok, ptik2 buah2 y melambai2 menggamit2 ke arah diri+perut ini.. pastu layan konda kondi..teng teng..layang2..men buaian..kejar2..nyorok2 agak seram ckt r ..haha! manyak mitos2 pelik y tersebar .. dlm erti kata len, xbran amek risiko *padahal kecut+chuak kna nyorok bebetol kang, xpasal..*

Meh aku share ckt aku family aku bwat kat kg baru2 nieyh.. Family aku minus 1 family member>> Adek Tersayang, Ammeir plus nenek aku..

Memula~ Aktiviti Memanaskan Badan : Bermain Buaian.. Aku xtaw naper buaian tuh susah maw menghayunkan dirinye.. Adakah Beliau semakin uzur? Adakah Beliau sudah lupe khidmat Beliau utk menghiburkan Beta? Ataw.. Adakah Pokok y bertanggungjawab menanggung keberatan beban2 sudah menopous? Setaw aku.. aku xder menyumbang aper2 salah dlm ini kes.. heh~




Kemudian~ Aktiviti menjolok buah manggis *psstt!aku xtaw nk gune word ape agy sopan.. ini Bahasa Melayu made in Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka owhkay..heh*.. Adek ngn ayahku galak memanjat..aku dgn sopannye menunggu di bawah menyambut buah seterusnye menukat destinasi buah tersebut ke tekakku.heh


destinasi c galah seterusnye...(gambar di atas)

Mangsa seterusnye.. Si Jantung Pisang.. 


Aktiviti Terakhir + Paling mencabar =  kami berhempaspulas smpay peluh xtaw nk kwar mane agy membersihkan depan blakang atas bawah hujung xhujung corner umah yang bertaun berdiri teguh tuh... heheh~


Yup! keletihan.. da r malam tuh maw blek key el trus.. hehe.. anyway, SYIOK wa cakap lu.. scara xlangsung mmg mengeratkan tali silaturrahim sesama insan.. ceewah! Poyo tp kenyataan.. haha! 


CHIOWZ!

5 comments:

En Jay said...

aku nmpak en hassan disana, haha~
manggis satu pakcik!

eeqa~ said...

haha! en hassan tgh setel pokok mangga kuwt tuh~ aku y tgh mnjolok buah manggis..xnampak ker usaha2 keras aku tuh?heh

En Jay said...

2x tgk, macam org asli pun ade ko ni.heh
pehal pic panjat xde? haha

eeqa~ said...

hahah! aku sekali tgok puwn da pasan..hahah! kan aku bwat caption tuh~ urm???? pokok da uzur.. so.. xmaw amek risiko

En Jay said...

risiko? ke goyang? heh
paya dalam..xlama lagi..haha

Shareaholic!